Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, partisinin 6. Olağan İl Kongresine katılmak üzere Sinop’a geldi. 
Atatürk Spor Salonunda düzenlenen kongrede partililere hitap eden Bakan Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Sinop’a 1 milyar 200 milyon lira civarında yatırım yaptıklarını söyledi. Eroğlu; “Hükümetimiz Sinop'a şimdiye kadar 10 milyar liradan fazla yatırım yaptı. Biz de bakanlık olarak 1 milyar 200 milyon lira civarında yatırım yaptık. Sinop'ta en fazla faaliyetleri olan bakanlıklardan biriyiz. İnşallah yatırımlarımız artarak devam edecek. Sinop'u hep birlikte çiçek il yapacağız" dedi.

SİNOP’U, ORMANCILIK FAALİYETLERİNDE ÖNDE GELEN İLLER ARASINA TAŞIYACAĞIZ

Geçtiğimiz Ağustos ayında Sinop’a gerçekleştirdiği ziyaretinde büyük bir seferberlik başlattıklarını hatırlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yeni projelerle Sinop’u, ormancılık faaliyetlerinde önde gelen iller arasına taşıyacaklarını belirtti. Eroğlu; “Benim buraya 9 Ağustos tarihinde gerçekleştirdiğimiz ziyarette biliyorsunuz büyük bir seferberlik başlattık. Dedik ki; her şey millet için. Ormanlarda millet için. O yüzden biz burada gelir getirici ormanlar kuruyoruz. Bal ormanı, kestane ormanı, ceviz ormanı gibi. Allah nasip ederse 108 köyde gelir getirici orman oluşturacağız. Zaten 4 tane kestane ormanı oluşturmuştuk. Sağolsun Erfelekli hemşehrilerimiz de geçtiğimiz günlerde bize de o baldan göndermişler. Bizde bu zindelik varsa bunu o gönderilen kestane balına borçluyuz” diye konuştu.

SİNOP İLE GURUR DUYUYORUM

10 Ağustos 2014 referandumunda ve 16 Nisan 2017’de gerçekleştirilen halk oylamasında Sinopluların büyük destek verdiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sinop ile gurur duyduğunu söyledi. Eroğlu; “Sinop’a ne yapsak azdır. Referandumda ilk baktığım yerlerden biri Sinop’tu. O sonuçlarda yüzde 58’i görünce sizlerle bir kez daha gurur duydum. Sizlere ne kadar teşekkür etsem az. Türkiye ortalamasının çok üstünde bir oy ile referanduma destek verdiniz. 1 Kasım seçimlerinde de yüzde 56’lık oy oranı il bir destan yazmıştınız. Sevgili Sinoplu hemşehrilerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum” dedi. 
 
Editör: Vitrin Haber