AK Parti’nin seçim vaatlerinden olan “promosyon” ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun “Mart ayında ödenmeye başlanacak, Mayıs ayına kadar tamamlanacak” açıklamasına tepki gösteren Karadeniz, “Emekliye promosyon, AKP’nin 1 Kasım seçimleri öncesi verdiği vaat. Gelin görün ki Türkiye referanduma gidiyor. Şimdi, eski vaat ile yeniden emeklinin karşısına çıkıyorlar. Bu promosyon pilavı daha çok su kaldırır” dedi.

CHP’li Karadeniz, Bakan Müezzinoğlu’nun emeklilerin promosyonları ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Emeklilerin promosyonlarını şimdiye kadar almış olmaları gerektiğini vurgulayan Barış Karadeniz,  “İşine geldiğinde bir gecede kanun çıkartan AKP, emeklinin, işçinin, memurun, öğrencinin, asgari ücretlinin sorunlarına yönelik verdiği sözleri yerine getirmeye gelince ayak diretiyor. Emeklilerimiz aylardır oyalanıyor. Bakan Müezzinoğlu’nun ‘Emekliye promosyon ödemeleri mart ayı itibariyle başlayacak. Promosyon ödemesinin mayıs ayında tamamlanmasını protokole koyuyoruz’ açıklaması bile emeklilerimizi oyalamaya yönelik.

Hükümetin12 milyon emeklinin dört gözle beklediği promosyon çalışmasını aylar öncesinde duyurduğunu hatırlatan Barış Karadeniz, şunları söyledi:“Aylarca pazarlık yaptılar. Pazarlık masasında sadece kamu bankalarının kaldığı söylediler. Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatını beklediklerini söylediler. Şimdi emeklinin alacağı promosyon miktarlarını açıklıyorlar. Emeklinin alacağı promosyon daha cebine girmeden eridi gitti. AKP hükümeti 1 Kasım seçimleri öncesi verdiği promosyon vaadini şimdi referandum için kullanıyor. Aylardır süren açıklamalarla yerinde sayan AKP Hükümeti başkanlık derdinde, 11 milyon emekli promosyonu bekliyor. Emeklilerimizi kandırmaktan artık vazgeçin.” 

 
Editör: Vitrin Haber