Parti çalışmaları kapsamında Sinop'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, İlim Yayma Cemiyeti Sinop Şubesini ziyaret etti.

Erdem, beraberindeki AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş ve AK Parti İl Başkanı Ali Çöpçü ile birlikte kentin tarihi ve kültürel mekanlarının yanı sıra İlim Yayma Cemiyetini ziyaret etti. Şube Başkanı Çağlar Türkoğlu ve cemiyet üyeleri ile uzun süre sohbet eden Ekrem Erdem, potansiyeli olan emeklilerin bu tür sivil toplum örgütlerinde topluma faydalı işler yapılabileceğini ifade etti.

Dünyada bir çok sivil toplum örgütünün maalesef bazı güçler tarafından kullanıldığını belirten Ekrem Erdem, şunları kaydetti:

"Ülkeleri sıkıntılara sokmak için kullanıyorlar. Mesela 2013 Mayıs'ında İstanbul'da başlayan Gezi olayları. Bunlarda gerçekten başlangıçta 'doğa tahrip oluyor, ağaçlar kesiliyor' diye iyi niyetle kandırılmış bir takım insanlar meydanlara inmiş olabilir. Ama esas perdeyi kaldırdığınız zaman arkasında uluslararası bir takım güçleri rahatlıkla görüyoruz. Nerden görüyorsun? Yani bugün dünyada şu kadar gözyaşı ve kanın aktığı, insanların ülkelerini terk ettiği bir ortamda o insanlara gösterilen duyarlılığı göstermeyenler, Gezi olaylarında ciddi duyarlılık gösterdiler. Uluslararası, bilinen bir takım çevreler, ellerinde bulunan medya gücünü de kullanarak Türkiye'de bir darbe girişiminde bulundular ağaçtan yola çıkarak. Kendileri de zaten gizlemediler ki. Yani 'anlasana artık' diye twitler atıldı. Amacın ağaç olmadığını hep söylediler. Aynı kişileri Yalova'da ağaçlar kesilirken görmedik."

AK Parti hükümetlerinin doğaya yaptığı yatırımlar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Erdem, bu konuda hakkının teslim edilmesi gereken AK Parti'nin Türkiye'yi ağaçlandırdığını ifade ederek, "Bugün dünyada her geçen gün yeşil alanlar daralırken,0 Türkiye'de tam bunun aksine yeşil alanlar, orman alanları genişliyor. Kaldı ki İstanbul, AK Parti'yle birlikte gülistan olduğu bir gül bahçesi oldu. İstanbul laleyle bizim dönemimizde tanıştı. Bunları kimse görmüyor. Yanlışlıklara müdahale etmek kadar güzellikleri de alkışlamak, paylaşmak lazım" şeklinde konuştu.
Editör: Vitrin Haber