AKParti Sinop Gençlik Kolları Kasım ayı il danışma meclisi toplantısı yapıldı. AK Parti İl Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları İnsan Haklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Avukat Enes Günay, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Doğan Can Al, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik, eski dönem il gencik kolları başkanları ile AK Parti Gençlik kolları ilçe teşkilatları katıldı. Divan heyetinin oluşturulması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Doğan Can Al, toplantının hayırlara vesile olmasını diledi. İl Gençlik Kolları çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Al, AK gençler olarak il geneli ve ilçelerde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirtti. Al; “Gençlik Kolları teşkilatı olarak, teşkilatlanmaya büyük önem veriyor, her geçen gün üye sayımızı arttırıyoruz. İlimizdeki genç STK’lar ile istişarelerde bulunuyor, Sinop gençliğine yön vermeye çalışıyoruz. Sinop Üniversitemizde öğrencilerimizle bir araya gelerek, Cumhurbaşkanımızın gençlere verdiği önemi gençlerimize anlatmaya çalışıyoruz. Yeni seçilen birimimizle lise öğrencilerimize davamızı anlatıyoruz. İl ilçe yönetimlerimiz, mahalle sandık yönetimlerimiz ile durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Kurucu genel başkanımız başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde, tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan şiarıyla durmak yok yola devam diyoruz” dedi. 

TÜRKİYE’NİN HİÇ BİR YERİNDE ULAŞMADIK GENÇ BIRAKMAYACAĞIZ
Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş,AK Partili gençlerin toplantıya gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduğunu ifade etti. AK Gençler olarak Türkiye’nin hiçbir köşesinde ulaşılmadık genç bırakmayacaklarını söyleyen Genel Başkan Ecertaş, iktidar partisine mensup gençler olarak, tüm gençlerin dertleriyle dertlenmeleri gerektiğini ifade etti. Ecertaş; “Göreve başlayalı onuncu ayımızı doldurmadan Sinop’a gelmek nasip oldu. Daha gidemediğimiz illerimiz var. Onlara da Allah nasip ederse ilerleyen dönemlerde gitmeye çalışacağız. Şuan da Türkiye’de 15 Temmuz süreci sonrasında gençlerimizde müthiş bir aşı olduğunu fark ediyoruz. Nereye gitsek kardeşlerimiz dostlarımız bu konuda ciddi anlamda bilinçlendiler. Bu sebeple bir an evvel tüm Türkiye’nin bütün illerinde, ilçelerinde, mahallelerinde ve tüm sandıklarında ulaşmadık genç bırakmayana kadar çalışmamız lazım. Üniversitelerimizde de her bir fakültemizde, her bölümümüzde, her sınıfımızda arkadaşlarımıza birebir dokunmamız lazım. Bizler özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın, kurucu genel başkanımızın, başkomutanımızın direktifleri doğrultusunda tüm Türkiye’yi karış karış dolaşmaya çalışıyoruz. Teşkilatlarımızı sanki yarın seçim olacakmış gibi hazır tutmaya, sanki hiç seçim olmayacakmış gibi de eğitmeye ve geliştirmeye odaklandık. Bu sebeple arkadaşlarımızı gezerken özellikle yaptığımız çalışmaların verimliliğine dikkat etmeye çalışıyoruz” dedi. 

20 MİLYON GENCİN SORUMLULUĞU OMUZLARIMIZDA
Konuşmasında, Türkiye’de bulunan 20 Milyon 540 bin gencin sorumluluğunun AK Partili gençlerin omuzlarında olduğunun altını çizen AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, tüm teşkilat mensuplarının bu sorumluluğun bilincinde olarak hareket etmesi gerektiğini söyledi. Ecertaş; “Özellikle bugün, üç temel başlık üzerinde konuşacağız. Birincisi bizler teşkilatın şuan mutfağındayız. Yani insanın geliştiği yerdeyiz. 18, 19 yaşlarında bu teşkilata giriyoruz ve 30’lu yaşlara kadar uzun bir serüven geçiriyoruz. Bu mutfakta kendimizi geliştirmeye özen göstermemiz gerekiyor. Bizim diğer bir sorumluluğumuz ise şu; Türkiye’de 20 milyon 540 bin gencimiz var şu anda. Hepsinin sorumluluğu iktidar partisinin gençlik sorumluları olarak bizlerin omuzlarında. Ben mesela bunu Sinop İl Başkanımızla paylaştım, İl Başkanımız, ilçe başkanlarımızla paylaştı, ilçe başkanlarımız, mahalle başkanlarımızla onlar ise sandıktaki yönetim kurulu üyelerimizle paylaşıyor. Bizler öncelikle mahalle başkanımıza rapor vereceğiz. Kendi mahallemize kendi sokağımıza hakim olmamız gerekiyor. Bu sebeple mahalle başkanımızla sürekli istişare içinde bulunalım. Dolayısıyla mahallemizde, okulumuzda, sınıfımızda kimin ne derdi varsa, siyasi görüşüne bakılmaksızın bu genç arkadaşımızın derdi ile dertlenmemiz lazım. Bakın arkadaşlar bizler AK Partinin birer üyesiyiz. Bizim bir duruşumuz olması lazım. Bizde bir Müslüman duruşu olması lazım. Bildiğiniz gibi Peygamber efendimizin dört tane yakın dostu vardı. Bizim öncelikle Hz. Ebubekir gibi bir sadakatimiz olması lazım. Hz Ömer adaletine sahip olmamız lazım. Hz Ali cesaretine sahip olmamız lazım. Hz Osman’ın utanma duygusuna onun hayasına sahip olmamız lazım. İşte bu dört özelliği kendi duruşumuzda bulundurmamız gerekiyor” diye konuştu. Toplantının sonraki bölümü basına kapalı olarak devam etti. Toplantı sonunda İl Gençlik Kolları Başkanı Doğan Can Al, ziyaret anısına AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş’a, Sinop’a özgü gemi maketi hediye etti. 
Editör: Vitrin Haber