AK Parti Sinop Milletvekili Adayı Nazım Maviş, "Engin bey kusura bakmasın. Engin beyden alacak hiç terbiyem yok bir kere. Ben daha 15 yaşında bu Sinop'un, Boyabat'ın sokaklarında, Sinop'un ilçelerinde siyaset yaptım. Kimseden siyaset öğrenecek kadar siyaset acemisi de değilim" dedi. 

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Adayı Nazım Maviş,  Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından her hafta düzenlenen Cuma Söyleşileri programına konuk oldu. Maviş "Yeni Türkiye'de Sinop'un Yeri" konulu sunumlarıyla katılımcıları bilgilendirdi.  Çok ayıda iş adamı, STK temsilcisi ve vatandaşlarla bir araya gelen Maviş, yaklaşık 1 saat boyunca katılımcılara hitap etti.  Türkiye'nin bu gücünü, potansiyelini harekete geçirmesi için 1946 ile 2002 yılları arasını kapayan eski Türkiye'de büyük oyunlar oynandığını belirten Nazım Maviş, eski Türkiye sürecini örneklerle anlattı.

Seçim Nazım Maviş ile Barış Karadeniz'in seçimidir"
Konuşmasının son bölümünde Sinop'ta seçimin Nazım Maviş ve Barış Karadeniz arasında geçtiğini dile getiren Nazım Maviş, "Şimdi yapacak çok işimiz var. Sinop sokaklarında dedim ki, 'sizden yetki istiyorum'. Sinop bir karar verecek. Cengiz Tokmak kardeşimiz zaten 7 Haziran akşamı kesin milletvekili. Teşkilatlarımızı kapatsak, hiç çalışmasak ta 7 nisan akşamı o iş bitti. Sinop bir karar verecek; Nazım Maviş'mi, Barış Karadeniz'mi ? Sinop'un seçimi budur arkadaşlar. Eğer Sinop kararını Barış Karadeniz'den tarafa verirse, Sinop makus talihini kıramayacak. Sinop eski Sinop olmaya devam edecek. Sinop eski Türkiye'nin eski ili olmaya devam edecek. Çünkü sadece laf yapacaklar, başka bir şey yapmayacaklar. Onlar konuşacaklar, biz yapmaya devam edeceğiz fakat Sinop kaybetmiş olacak.  Nazım Maviş'mi Barış Karadeniz'mi derken isimlerimizle karşılaştırma yapıyorum ama, nihayetinde adaylar bizden olduğu için böyle bir karşılaştırma yapıyorum. Aslında asıl tercih, zihniyetler arasında tercih olacak. Yani Sinop'u yeni Türkiye'nin yeni şehri yapmak isteyenlerle, Sinop küçük olsun, benim olsun diyenler arasında bir tercih yapmış olacağız" dedi. 
CHP Sinop'a ne verdi?
CHP Grup Başkan Vekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay'ı eleştiren Nazım Maviş konuşmasını şöyle sürdürdü; "Soruyorum sizlere CHP'den bu güne kadar seçilen milletvekilleri Sinop'a ne verdi? Ne yapabildi? Buradan söylüyorum; Barış Karadeniz seçilirse, 4 yılda 4 kez meclis kürsüsünde sıra gelirse gelecek, ikisinde de nükleere 'hayır' dilecek. Niye dediğini de bilmeden diyecek. İkisinde de 'laiklik elden gidiyor' diyecek, başka bir şey diyemeyecek. KUZKA raporlarını açıp bakın. Engin Altay KUZKA çalıştayında konuşmuş. 'Biz kategorik olarak nükleer enerji ve nükleer teknolojiye karşı değiliz' diyor. Neye karşısın kardeşim o zaman. Sen daha neye karşı olduğunu bile bilmiyorsun. Onan sonra Sinop sokaklarında nükleer üzerinden AK Parti ile ilgili kara propaganda yapmaya çalışıyorsun. Dolayısıyla 7 Haziran seçimlerinde Sinop ya lafı, ya da icraatı tercih edecek. Sinop ya halkı tercih edecek, ya da küçük bir eliti tercih edecek. 

Engin beyden alacak terbiyem yok
Şimdi biz bunları söyleyince Sinop'un eski CHP'li milletvekili alınmış. Benim herhangi bir beyanatım olmamasına rağmen demiş ki; 'Bazı siyasetçiler Sinop sokaklarında Engin Altay Sinop'tan kaçtı diyor' demiş. Ben böyle bir ifadeyi kullanmadım. Benim nezaketim böyle bir ifade kullanmama müsaade etmez. Ama o, nezaket sınırlarını zorlayarak beyanatının devamında; 'Bu arkadaş da daha yeni yetme, henüz daha yeni milletvekili adayı, kendi partilerinin eski milletvekillerinden biraz terbiye alsınlar' demiş. Engin bey kusura bakmasın. Engin beyden alacak hiç terbiyem yok bir kere. İkincisi ben daha 15 yaşında bu Sinop'un, Boyabat'ın sokaklarında, Sinop'un ilçelerinde siyaset yaptım. Kimseden siyaset öğrenecek kadar siyaset acemisi de değilim. Üçüncüsü de gençlerin önünü açmak için Sinop'tan gittim demiş. Buradan Engin beye soruyorum. 'Sen gençlerin önünü mü açmak istiyorsun? Eğer gençlerin önünü açmak istiyorsan, dön de AK Parti'ye bak. 3 dönemini dolduran gençlerin önünü açıyor gidiyor, İstanbul'da ki gençlerin önünü neden kapatıyorsun. Mesele gençlerin önünü açmak falan değil. Biz yine söylemeyelim. millet meselenin ne olduğunu gayet iyi biliyor. Onun için Allah'ın izniyle 7 Haziran'da Sinop'ta eğer 2'de 2 yaparsak, açık ve net söylüyorum; 2019'da Sinop'ta belediyenin burçlarına AK Parti bayrağını da dikeceğiz inşallah. Kasapları gezdim geçende, ilde mezbaha yok. Köylü kadınlar pazar yerinde masa kavgasına girdiklerini söylüyorum. Emniyetin oraya kadar kaymak gibi yol, emniyetten ilerisi stabilize gibi. Dolayısıyla 7 Haziran seçimlerinde Sinop'un istikrarsızlığa ve kaosa yol açacak bir tercihte bulunacağına ihtimal vermiyorum" 
Editör: Vitrin Haber