Karadeniz’de bulunan 14 CHP’li vekilden 12’si hazırladıkları bildiri ile Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdi. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in de imzası bulunan destek bildirisinde, CHP 35. Olağan Kurultay sürecinde ortaya atılan olağanüstü kurultay isteklerinin olumsuz olduğu aktarıldı. 

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Karadeniz’de bulunan 14 CHP’li vekilden 12’sinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdiğini açıkladı. 
Karadeniz’de bulunan 14 CHPLİ vekilden 12’sinin imzasını taşıyan bildiriyi okuyan CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Kılıçdaroğlu’nun yanında olduklarını söyledi. Zeybek, "Cumhuriyet Halk Partisi 35. Olağan Kurultay süreci ile ilgili kamuoyuna yapılan açıklamalar ve olağanüstü kurultay isteklerinin olumsuz olduğu tarafımızdan öngörülmektedir. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu her seçimde beklentilerin üzerinde bir çalışma yaparak Cumhuriyet Halk Partililerin ve halkımızın takdirini ve güvenini kazanmıştır. 1 Kasım 2015 seçiminin sonuçları demokratik, laik Cumhuriyetin, sosyal barışın, hukuk devleti ve parlamenter demokrasimizin geleceği açısından Cumhuriyet Halk Partisi'ne büyük bir sorumluluk ve görev yüklemiştir. Olağan kurultayın Ocak 2016'da yapılacağı, kurultay takviminin işlediği bu süreçte CHP kurultayının olağanüstü olarak toplanması isteklerinin dile getirildiği görülmektedir. Olağan kurultayın tarihi ile denk gelecek bir olağanüstü kurultay isteğini doğru bulmuyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığını destekliyoruz. Kurultayda genel başkanımızın yanındayız" dedi.

“YÜZDE 25 BİZİM AÇIMIZDAN OLUMSUZ BİR DURUM DEĞİL”
Kılıçdaroğlu’nun, halk nezdinde kabul görmüş vaatleri ile iki seçimde de büyük bir çalışma azmi gösterdiğini belirten Zeybek, “Ne yazık ki CHP yüzde 25'in üzerine çıkamadı. Bu bizim açımızdan olumsuz bir durum değildir. Türkiye'de yaşanan olumsuzluklar seçimlerde oldukça etkili oldu" diye konuştu.

14 VEKİLİN 12’SİNİN BİLDİRİDE İMZASI VAR
CHP’nin Karadeniz illerinde 14 milletvekili bulunurken, Milletvekili Kemal Zeybek’in okuduğu bildiride isimleri yer alan vekiller şunlar: Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Ordu Milletvekili Seyit Torun, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaş, Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Amasya milletvekili Mustafa Tuncer, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz.
İHA

Editör: Vitrin Haber