Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezi koalisyon görüşmelerinde CHP’nin ortaya koyduğu tavrı vatandaşa anlatmak üzere yollar düştü. Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlarla buluşacak olan vekiller Sinop’ta da halka koalisyon sürecini anlatacak, Sinopluların görüşlerini dinleyecek.
 
CHP’li vekiller 7 Haziran sonrası özellikle koalisyon görüşmeleri sürecinde partinin tavrını anlatmak ve vatandaşı dinlemek için farklı illerde çalışma yürütecek. Genel Merkez’in görevlendirmesiyle İzmirli vekillerde çalışmanın startını verdi. Çalışma kapsamında CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel Sinop’ta vatandaşlarla bir araya gelerek koalisyon süreci hakkında bilgiler verecek ve Sinopluların görüşlerini dinleyecek. Temizel daha sonra buradaki izlenimlerini hazırlayacağı raporla CHP Genel Merkezine sunacak.
CHP,  erken seçim öncesi 81 ilin fotoğrafını çekmek üzere, partinin tüm milletvekillerini farklı illerde görevlendirdi. Vekiller hem koalisyon sürecindeki CHP’nin tavrını anlatacak hem de vatandaşı dinleyecek. Vekiller görevli oldukları illerdeki parti örgütüyle de bir araya gelerek istişare yapacak.  Ay sonuna kadar gerçekleşecek çalışmalar sonrası vekiller hazırlayacakları raporu Genel Merkez’e sunacak. 
İzmirli vekillerden Özcan Purçu ve Tacettin Bayır çalışmanın startını verdi. İkili Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ile birlikte görevli oldukları Kastamonu’ya gitti. Vekilleri il örgütüyle bir araya geldi. Kastamonu’daki çalışmanın ardından Bayır ve Purçu, Çankırı’ya geçecek. Tacettin Bayır, “ Kastamonu ve Çankırı’da görevlendirildik. Parti örgütümüzle birlikteyiz. Köylere gideceğiz.  Muhtarlarımızla sohbet edeceğiz. STK’larla bir araya geleceğiz” dedi. 
HANGİ VEKİL NEREYE GİDECEK?
CHP İzmir milletvekillerinden  Aytun Çıray Nevşehir ve Niğde, Tuncay Özkan Samsun ve Tokat, Mustafa Balbay Burdur ve Bursa, Kamil Okyay Sındır Ordu ve Giresun,  Ali YiğitTrabzon ve Gümüşhane, Musa Çam Diyarbakır ve Batman, Zeynep Atıok Kütahya ve Eskişehir, Zekeriya Temizel ise Kayseri ve Sinop’ta aynı çalışmayı yapacak ve rapor hazırlayacak. 
Editör: Vitrin Haber