CHP’li Karadeniz, toplumun tüm kesimlerinde olduğu gibi esnafın da sorunlarının giderek arttığını, AK Parti hükümetinin esnafa sorunları için çözüm sunuyormuş gibi yaptığını ve hükümetin projelerinin tek tek sonuçsuz kaldığını söyledi.

Sinop’ta esnafın sorunları ile birlikte umutsuzluğunun da arttığı belirten Karadeniz, “Esnafımız günü kurtarmanın derdinde. Kira, vergi, SGK primlerinin üzerine borçlar, kredi ödemeleri gibi ödemeler de eklenince hepten umutsuzluğa sürükleniyor. Siftah yapmadan kepenklerini indiren esnafımız var. Esnafı bitirdiniz” dedi.

Esnafın toplumun sigortası olduğunu vurgulayan Karadeniz, Sinop’ta 7 bin 214 işyerinde 6 bin 479 esnaf bulunduğunu, esnafın devlete yük olmayan, devlete vergi veren kesim olduğunu söyledi. Karadeniz, şöyle devam etti: “Sinop nüfusumuzun yüzde 3’ü esnaf. Ne istiyor esnaf? Kıt kanaat sermaye ile geçinmeye çalışan esnaf işini yapıp evine ekmeğini götürmek istiyor. Borçsuz harçsız çalışabilmek istiyor. Devletine vergisini ödeyebilmek istiyor. Vergide adalet istiyor. Devletin kendisine verdiği desteklerde adalet istiyor. Ama karşılığını alamıyor. Neden? Çünkü iktidarda AKP var. Ülkede istihdamı artırmak ekonomiyi canlandırmak için üzere bir seferberlik başlattılar. Seferberlik sınıfta kaldı. Verilen krediler istihdam yaratmada yeterli olmadı. 88 sektörün yarısında işyeri sayısı azaldı. KOBİ’lerde sigortalı çalışan sayısında 88 bin düşüş yaşandı.  Yani ne ekonomi canlandı ne istihdam arttı. Esnafın, işçinin, emeklinin, çalışanların sorunlarına çözüm bulma yerine, yapıyormuş gibi davranarak günü kurtarmaya çalışan bu iktidar yüzünden esnaf iş yerini kaybediyor, işçi işini kaybediyor ve yaşanan sorunlar katlanarak artıyor”
 
Editör: Vitrin Haber