CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, AK Parti hükümetinin “Emeklilerimizin gelir seviyesini alacağımız tedbirlerle yükseltmeye devam edeceğiz” sözünü verdiğini hatırlattı ve “Emeklimizin alacağı zamlar, promosyonlar daha cebine girmeden eriyor. Emeklimizin alım gücü sürekli düşüyor. CHP’den kopya çeken AKP, emeklimizi kandırmaktan derhal vazgeçmelidir” dedi.

Barış Karadeniz, emeklinin sorunlarını bir kez daha Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde Karadeniz, “Genel Başkanı olduğunuz Adalet ve Kalkınma Partisi, ülkenin temel sorunları konusunda, yaratıcı, umut veren, sonuç alıcı politikalar üretemediği için 1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilen Genel Seçim için yürüttüğü kampanyada, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri kampanyasında ülkenin temel sorunlarına çözüm üreten, halka umut veren, yaratıcı ve sonuç alıcı çözümlerini taklit etmiştir. Bu anlamda, CHP’nin taklit edilen en somut çözümü asgari ücrettir. Bununla birlikte partimiz CHP emeklilerimize dini bayramlarımızda 2 maaş ikramiye verileceğini açıklamıştır” dedi.
Karadeniz, Başbakan’a şu soruları sordu:

EMEKLİYE 2 MAAŞ İKRAMİYE VERECEK MİSİNİZ?
Mensubu bulunduğunuz partiniz 1 Kasım genel seçimleri seçim bildirgesinde tüm emeklilere yılda 1.200 TL, yani ayda 100 TL vereceğini taahhüt etti. Başka bir söylemle emeklilere yılda 1 maaş ikramiye vereceğinizi açıkladınız. Hükümetiniz, 2017 yılında ve daha sonraki yıllarda emeklilerimize dini bayramlarda 2 maaş ikramiye verecek misiniz vermeyecek misiniz?
Ocak 2016 itibariyle emekliler 100 liralık seyyanen zam, ayrıca yüzde 3.86 oranında enflasyon artışı almışlardı. Buna ek olarak temmuzda da yüzde 3.63 oranında bir artış daha yapılmıştı. Bu 3 artışın tamamı 2016 yılında emeklilerimize ve emekli olacak herkese uygulandı. Bu uygulamayı tüm emeklilerimize ve emekli olanlara 2017 yılında da uygulayacak mısınız?

MAAŞ ARTIŞLARI ADİL DEĞİL, ADALETİ SAĞLAYACAK MISINIZ?
2017 yılı birinci 6 ayında uygulanacak maaş artışları yaşam mücadelesi altında giderek ezilen emeklilerimizi mağdur etmektedir. TÜİK’in enflasyon hesabına göre hesaplanan maaş artışları emeklilerin yaşam standardına uymadığı için hayatlarında hiç olmayan tüketim kalemleri ile hesaplanan enflasyon rakamı ve dolayısıyla maaş artışları adil değildir. Bu adaletsizliği gidermek için talimat verecek misiniz?

MUAYENE ÜCRETİ, İLAÇ KATKI BEDELİ, İLAVE ÜCRETLERİ KALDIRACAK MISINIZ?
Emekliler "muayene ücreti", "ilaç katkı bedeli" ve "ilave ücret" adı altındaki ödemeler nedeniyle mağdurlar. 11 milyon emeklimizin bu mağduriyetini gidermek için hangi çalışmayı yaptınız?

İNTİBAK NE OLDU?
Emekliler arasındaki farklılıkların acilen giderilmesi gerekmektedir. 2000 yılı öncesi emeklilerimiz için intibak hayata geçmiş olmasına rağmen sonrası yıllar için de adaletsizliği ortadan kaldıracak kalıcı bir intibak düzenlemesi yapmayı planlıyor musunuz?

ZAMLAR EMEKLİNİN CEBİNE GİRMEDEN ERİYOR. HANİ SÖZ VERDİĞİNİZ TEDBİRLER?
1 Kasım genel seçimlerinde “Emeklilerimizin gelir seviyesini alacağımız tedbirlerle yükseltmeye devam edeceğiz” dediniz. Fakat, emeklilerimizin geliri her geçen gün azalıp, alacakları söylenen zam ya da promosyonlar daha ceplerine girmeden eriyor. Alım güçleri sürekli düşüyor. Emeklilerimiz için hangi tedbirleri alacaksınız?  

 
Editör: Vitrin Haber