CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Bakanlar Kurulu Kararı ile kapatılan Sinop Orman Bölge Müdürlüğü’nün Sinop’a yeniden kazandırılması gerektiğini söyledi. “Sinop Orman Bölge Müdürlüğünün kapatılması AKP için büyük bir hataydı” diyen Karadeniz, 1 Kasım’da yapılacak seçimin hemen sonrasında AKP hükümetlerinin Sinop’ta yarattığı tahribatları onarmaya başlayacaklarını ifade etti.

CHP’li Karadeniz orman alanları bakımından zengin olan ancak Bakanlar Kurulu Kararı ile kapatılan orman bölge müdürlüklerinin yeniden açılabilmesine olanak tanıyan yasal düzenleme üzerinde çalıştığını anımsattı. Karadeniz, “Ancak Meclis çalıştırılmadı. 1 Kasım’da seçime gidilmesi nedeniyle çalışmamız seçim sonrasına kaldı. Fakat kimse umutsuzluğa kapılmasın. CHP iktidarında orman köylülerimize ve orman kooperatiflerine tanınan yasal hak ve öncelikleri geliştirecek, orman köylülerinin sosyo-ekonomik koşullarını iyileştireceğiz. Bunun sözünü verdik. Ormanlardan doğru yöntemlerle, verimli şekilde ürün elde edilebilmesi için doğru bir yönetim gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Karadeniz, Sinop Orman Bölge Müdürlüğü'nü siyasi bir kararla kapatıldığını belirterek şöyle devam etti:
“Sinop, işletme müdürlüğü seviyesine düşürülerek önemli bir kayıp yaşadı. Çünkü ekonomik anlamda ekonomik anlamda Sinop’un gelirleri başka bir ile gidiyor. Sinop’ta kapatılan bölge müdürlüğüne karşın neredeyse hiç orman bulunmayan ve işletme müdürlüğü bile ihtiyacı fazlasıyla karşılayabilecek olan Kayseri ve Urfa illerine bölge müdürlüğü kuruldu. Yaklaşık  % 60’ı aşan bir alanı orman olan bölgemiz ve ormandan geçimini sağlayan yöre halkımız bu değişimden ötürü mağdur oldu. Orman köylümüz ile orman alanlarının sürekli korunup geliştirilmesi gerekli olduğu hususları dikkate alınmadan kapatılmış olan bölge müdürlüğünün yeniden Sinop’a kazandırılması rahat bir nefes aldıracaktır. Biz halkımızın zararına olan hiçbir şeyi yaptırmayız. Halkımızın yararına olacak her ne varsa elimizden geleni yaparız. Biz Sinoplu’yuz. Orman köylüsünün her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Orman köylümüze zarar verecek hiçbir şeyi Sinop’a yaptırmayacağız.”

Editör: Vitrin Haber