Altay, Mecliste gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "yedek milletvekili" önerisine ilişkin sorusunu yanıtladı. Türkiye'de oturmuş bir sistem bulunduğunu vurgulayan Altay, TBMM'de yedek milletvekili gibi bir müessese oluşturulmanın vahim sonuçlara neden olacağını ifade etti.

Türkiye'nin siyasetin sıcak yaşandığı bir ülke olduğunu belirten Altay, "Parti olarak bir değerlendirme yapmadık ama kişisel olarak doğru bulmuyorum. Bu çok farklı, çok değişik sıkıntılara yol açar. Bir milletvekili öldüğünde, şüpheli bir ölümde, onun yedeğinin bunun ölümüne dahil olduğuna dair kuşkular uyanır. Bu bakımdan bunlara gerek yok." diye konuştu.

Parlamentoda yasama döneminde zaman zaman bir, iki ya da üç milletvekilinin hayatını kaybetmesi nedeniyle sandalye eksikliği oluştuğunu, ancak bunun sorun oluşturmadığını ifade eden Altay, sözlerini şöyle tamamladı: "Eğer FETÖ'cü diye şüphelendikleri milletvekilleri bakımından düşünüyorlarsa bu döneme bir faydası yok. Bundan sonra Sayın Cumhurbaşkanı listeleri yaparken daha titiz, daha dikkatli davransın. FETÖ ile bağlantılı isimleri listesine koymasın. Yeniden parlamentoya bir mesaj, direktif verir gibi, 'yedek milletvekili olmalı'. Bu, yasamanın işi. SayınCumhurbaşkanı yürütmenin başı sıfatıyla Anayasada kendisine verilen yetkilerle ilgilensin. Parlamento kendi gündemine hakimdir."
 
Editör: Vitrin Haber