CHP Grup Başkanvekili Altay, TBMM'de gazetecilerin sorularını cevapladı. Altay, 24 saatte 7 şehidin, 68 yaralının bulunduğunu söyleyerek, "Bir savaş olsa bu kadar olur zaten. Hükümet acz içinde. Bu şehitlerden, yaralılardan, akan kandan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin politikaları sorumludur.

Terör örgütlerine, IŞİD, PKK ile işbirliği yaptığını, yardım ve yataklık yaptığını hep söyledik, söyleye geldik. Bunu savcılara suç duyurusunda da bulunduk. Artık maalesef cesur ve yürekli savcıların az olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Hükümetten beslenen terör örgütlerinin hükümet tarafından durdurulması da oldukça güçtür. Hükümetin bu konuda çok büyük başarı göstermesini beklemiyorum.Bu teslimiyetin, çaresizliğin ifadesidir" değerlendirmesini yaptı.

Pelikan dosyasına ilişkin soru üzerine ise Altay, "Biz başından beri Sayın Davutoğlu'nun bizim muhatabımız olmasını istedik. Biz muhatap olarak, ana muhalefet partisi olarak, Başbakan'ı muhatap almak istedik. Ama bu hiç bir türlü olmadı. Temel konularda, önemli siyasi gelişmelerde istemediğimiz halde Sayın Cumhurbaşkanı ile muhatap olmak durumunda kaldık. Sayın Davutoğlu bir vesayet altında, basınç altında. Gerçekten bizim Anayasamıza uygun şekilde yürütmenin başı olarak görev yaptığını söylemek mümkün değil. Bir siyasi partinin Genel Başkanı Merkez Yönetim Kurulu'nda by-pass ediliyorsa, Allah hiç kimsenin başına vermesin diyeceğimiz bir olaydır" diye karşılık verdi.

Anayasa Komisyonu'nda kavga çıkmasına ilişkin olarak Altay şu ifadeleri kullandı: "Kavgayı doğru bulmuyoruz. Geçtiğimiz hafta sonu yaşananlar Meclis'e yakışmamıştır. Geçmişteki kavgaların çoğu da Komisyon Başkanları'nın basiretsiz tutumundan, tecrübesizliklerinden kaynaklanıyor. Birçok defa yüksek hassasiyet gösterilen Kanun Tasarı ve Teklifleri'nde Komisyon Başkanı'ndan daha büyük salona geçilmesini istemiştik ve kabul ettirmiştik. Şentop niye o küçük salonda toplantıyı sürdürmek istedi, anlamış değilim. Bunu anlamak mümkün değildir. Umarım bugün daha sağlıklı şekilde ilgi duyan milletvekillerinin izleyebileceği bir ortam sağlanır."
 
Editör: Vitrin Haber