Sinop Yelken Kulübünde düzenlenen programa CHP Sinop Milletvekili ve 1. sıra milletvekili adayı Barış Karadeniz ile 2. sıra milletvekili adayı Erdinç Şimşek’in yanı sıra CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Aysun Özsönmez ile Sinop merkez ve köy muhtarları katıldı.

BU BULUŞMADA SİYASETİ DEĞİL, SİNOP’U KONUŞMAK İSTİYORUZ
Programda konuşan CHP Sinop Milletvekili ve 1. sıra milletvekili adayı Barış Karadeniz, düzenlenen buluşmanın siyaset amaçlı değil Sinop’un sorunlarının tartışılması adına düzenlendiğinin altını çizdi. Karadeniz; “”Bugün burada sizler ile birlikte olmaktan çok mutluyum. Çünkü 3 yıldır Milletvekili hayatı, 7 yıldır da ilçe başkanlığı yani aşağı yukarı 10 yıl oldu. 10 yıldan beri hepinizden Allah razı olsun. Hep beraberdik. Hiç ayrılmadık. Muhtarlık, Siyaset derken ağabey kardeş olduk. Valla ben sizden çok memnun ve çok razıyım. Sizden benden razıysanız çok memnun olurum. Seçime gidiyoruz. 2 günümüz kaldı. Bu 2 günlük süreçte Millet kararını vermiştir her halde. Gerekeni sandıkta vatandaşlarımız yapacaklar. Ben bu kahvaltıyı seçimden önce bir kez daha görüşelim, konuşalım ne var ne yok muhabbet edelim diye düzenledim. Yoksa siyaset anlamında şöyle yapalım böyle yapalım amacım yoktu. Çünkü herkes birbirini tanıyor. Hepimiz yıllardan beri aynı zamanda, Sinop’a hizmet etmek için mücadele ettik. Muhtarlarımın bize dedikleri emir niteliktedir. Muhtarlarımız emir eder. Biz de elimizden geliyorsa  yaparız. Yapamadığımızı da yapamama sebebi ile birlikte anlatırız. Ama emin olun ki bu Milletvekili hayatım süresince sadece Sinop ilçeleri ve Sinop Merkez Muhtarları değil, Türkiye’nin hangi köşesinde hangi muhtarlarımız bize bir kelime dediyse biz onu da yapmaya çalıştık. Çünkü sizler bize öyle bir enerji öyle bir kardeşlik ruhu verdiniz ki. Bunu belki yaşamadan anlayamazdık. Türkiye’nin her yerindeki muhtarlar bizim için çok değerli. Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim” dedi.

Daha sonra söz alan CHP Sinop 2. Sıra Milletvekili Adayı Erdinç Şimşek de davete katılan tüm muhtarlara teşekkür etti. Şimşek; “Siz değerli muhtarlarımız, Sinop’un ve Sinoplunun sorunlarını en iyi bilen kişilersiniz. Bu anlamda bugün sizlerle bu sorunları ve bu sorunlar için gerekli çözüm yollarını tartışacağız. Bugün bizleri kırmayarak davetimize icabet eden siz değerli muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından muhtarlar söz alarak Sinop’un vekil adaylarına görüşlerini bildirdi. Sohbet havasında geçen toplantı, çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.