Referandum çalışmalarını Sinop’ta sürdüren CHP’li Milletvekili Barış Karadeniz, zor koşullarda yaşam mücadelesi veren, memur ve asgari ücretle çalışanlar her geçen gün ekonomik şartların zorlaşmasından daha çok olumsuz etkilendiklerini söyledi. AK Parti hükümetinin örtbas etmeye çalıştığı bir ekonomik kriz yaşandığını dile getiren Karadeniz, krizin emeklisinden işçisine, memurundan öğrencisine her kesimi olumsuz etkilediğini söyledi.

Karadeniz, şunları söyledi:“AKP iktidarı, işçiyi, memuru, emekliyi perişan edecek, haklarını elinden alıp gasp edeceği tüm uygulamaları referandum sonrasına bıraktı. Şimdi şirin görünmeye çalışıyor. Kriz örtbas edilmeye çalışılıyor. Referandumdan sonra üreten kesimler, çalışanlar, memurlar, emekliler bu güne kadar kazandıklarını kaybedecekler. Bu haksızlıklara, bu kayıplara ‘hayır’ diyeceğiz.”

Barış Karadeniz, Meclis Başkanlığı’na verdikleri kanun teklifi ile çocuk okutan çalışanların bir nebze olsun rahat bir nefes almasını amaçladıklarını bildirdi. Karadeniz’in “Çalışanlara Çocuk Eğitim Ödeneği” teklifine göre, çalışanların ilköğretim, ortaöğretim ile yüksek öğretimde okuyan çocuklarının her biri için devlet tarafından eğitim öğretim yardımı yapılacak. Teklif kanunlaşırsa, memurlar aylık yaklaşık 50 lira, asgari ücretliler ise yaklaşık 70 lira alabilecek. Teklif ayrıca, ebeveynleri vefat etmiş, çalışmayan ya da engelli olan asgari ücretle çalışanların eğitim öğretim alan kardeşleri için de bu ödeneği alabilmelerini düzenlerken, bu ödenekten “İstisnai Memurluklar” ile Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakan ve milletvekillerinin yararlanamayacağını öngörüyor.
 
Editör: Vitrin Haber