Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop İl Başkanlığı tarafından, 17 Aralık süreci kapsamında alınan kararı protesto etmek amacıyla, adliye önüne siyah çelenk bırakılarak basın açıklaması yapıldı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop İl Başkanlığı tarafından 17 ve 25 Aralık operasyonlarına takipsizlik kararı verilesini protesto etmek amacıyla adliye önüne üzerinde “adaletin kara günü” yazılı siyah çelenk bırakıldı. Burada CHP İl örgütü adına bir basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Mustafa Acun, 17 Aralık sürecinde verilen takipsizlik kararının iktidarın yargı üzerindeki baskısına en güzel örnek olduğunu söyledi. Acun; “17 ve 25 Aralık Asrın Yolsuzluk ve Hırsızlık davalarında "takipsizlik kararı" verilmesini protesto etmek için burada toplanmış bulunuyoruz. Her türlü Yolsuzluğun üzerine gideceğiz diyen fakat yolsuzlukların üzerini örten; sadece adı Adalet ile başlayan ve bu topraklarda her türlü adaletsizliği işleyen AKP hükümetinin yargıya yaptığı müdahaleler sonucunda; Parayla Türk vatandaşı olmuş, şarkıcı kocası İranlı'nın ve önüne yatanların, Koluna 700 bin liralık saat takanların, Çikolata kutusu içinde rüşvet alanların, Ayakkabı kutularında milyonlarca dolar saklayanların, TOKİ ihalelerinin Bayraktarlığını yapanların, Yatak odalarında para sayma makineleri ve kasalar bulunanların, Millete apaçık küfür eden pervasız, sözde işadamlarının, bütün uğraşmalarına rağmen evlerindeki paraları sıfırlayamayanların dava dosyaları sıfırlanmıştır” dedi.

Hırsızlık ve yolsuzluk yapmak değil, hırsızlığı yolsuzluğu soruşturmak suç olmuştur.
Yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvetin kanıksatılmaya çalışıldığını söyleyen CHP İl Başkanı Mustafa Acun açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Yargının üzerinde baskı kuran iktidar, somut deliller ortada olmasına rağmen, hiçbir şey yokmuş gibi, dava dosyasını sıfırlatıyor. Buna sessiz kalmayacak, yolsuzlukla özdeşleşmiş olan AKP iktidarının kendisini temize çıkarmasına izin vermeyeceğiz. 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarına imza atan polisleri "darbe teşebbüsü" suçlamasıyla gözaltına aldılar. Görevi başında olan savcıların görev yerlerini değiştirdiler ve yeni atadıkları savcılar da devam eden bu soruşturmaya takipsizlik kararı verdiler. Soruşturmalar hukukla değil siyaseten kapatılmıştır. Bu davalar halkın vicdanında asla kapanmayacaktır. İktidar yargıyı baskı altına alarak bu soruşturmaları ‘takipsizlik kararı’ ile kapatmış olabilir. Ancak herkes bilsin ki, 17 ve 25 Aralık tarihleri Cumhuriyet Halk Partisi tarafından her zeminde dile getirilecek, unutturulmayacak ve takip edilecektir. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın takipsizlik kararı tarihe bir utanç belgesi olarak geçerken, bu gün adaletin kara günü olmuştur.  Cumhuriyet Halk Partisi olarak bugün 81 ilde aynı anda Adalet Saraylarına Siyah çelenk bırakarak bu kararı alanları kınıyoruz ve hukukun bir gün kendilerine de lazım olabileceğini hatırlatıyoruz.”

Yapılan açıklamanın ardından adliye sarayı önüne siyah çelenk bırakan CHP teşkilatı alandan ayrıldı.