CHP'de milletvekilliği aday adaylığı için resmi başvuru süresi 1 Mart itibarile sona erdi. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde aday olmak için Sinop'tan 5 milletvekili aday adayı başvuru yaptı. 

Edinilen bilgiye göre; CHP'de milletvekili aday adaylığı için onaylanan resmi başvuru sayısı 2 bini aştı. Kontenjan adaylığı başvurusunda bulunan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim bölgesi ise belirtilmedi.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Akif Hamzaçebi,Levent Gök ile TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu da kontenjan adaylığı için başvuran isimler arasında. Hamzaçebi İstanbul 1. Bölge, Gök Ankara 1. Bölge, Mumcu ise İzmir 1. Bölgeden milletvekilliği adaylığı başvurusunda bulundu. İstanbul'dan adaylık için başvuran Engin Altay ise, bölge tercihi yapmadığını kaydetti.

Sinop'ta CHP’ye 5 kişinin milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunduğu bildirildi. CHP Sinop İl Başkanılğı, Sinop'ta milletvekili aday adaylığı için Mustafa Acun, Barış Karadeniz ,Cemalettin Yılmaz, Salim Akbaş ve Erdinç Şimşek'in başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Editör: Vitrin Haber