CHP'nin 89. Kuruluş yıl dönümü Sinop'ta törenle kutlandı. 
     
Sinop İskele Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na CHP İl Başkanı Mustafa Acun tarafından çelenk sunuldu. 
     
Burada bir konuşma yapan Acun, 9 Eylül 1923'te, bağımsız ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atan Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurulduğunu söyledi. 
     
CHP'nin, 89 yıldır Atatürk devrimlerinin, demokrasinin, bağımsızlığın, özgürlüğün, laikliğin ve bölünmez bütünlüğün güvencesi olarak varlığını sürdürdüğünü, Cumhuriyeti ve temel ilkelerini bu güne kadar koruyarak yenileşmenin, değişimin ve çağdaşlaşmanın adresi olduğunu aktaran Acun, şunları kaydetti: ''Tarihi kökleri Kurtuluş Savaşı'mızdan gelen, ilkeleri, Cumhuriyetçilik, Ulusçuluk, Devletçilik, Halkçılık, Laiklik ve Devrimcilik olan Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu, koruyucu ve en köklü partisidir. Bu değerlere sahip olmanın coşkusunu ve gururunu yaşadığımız partimizin 89. kuruluş yıl dönümü hepimize kutlu olsun. Bugün bu topraklar üzerinde özgür ve bağımsız yaşıyorsak, bunu yakın tarihimizde adını tarih sayfalarına yazdırmış olan Kuvayi Milliye ruhuna borçlu olduğumuzu unutmamalıyız.'' 
     
Törene Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Abdullah Batur, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katıldı. 


Halit Gümüş  - AA
Editör: Vitrin Haber