Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 27. dönem Sinop milletvekilli adayları belli oldu. 

CHP'nin 24 Haziran erken seçimlerinde 600 kişilik milletvekili aday listesini açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığı’nda toplanan MYK ve PM toplantısının ardından Sinop milletvekili adaylarının isimleri de belli oldu. CHP’nin 1. sıra adayının Barış Karadeniz, 2. sıra adayın Erdinç Şimşek olduğu öğrenildi. Öte yandan Sinoplu Grup Başkan Vekili Engin Altay'ın da İstanbul 3. bölgeden ikinci sıra adayı olarak gösterildi.

BARIŞ KARADENİZ
27.08.1975 yılında Sinop’ta doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Sinop’ta tamamladı. Yükseköğrenimimi Muğla Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümünde tamamladı. Askerlik görevini Tokat’ta Jandarma olarak yaptı. Askerden geldikten sonra 2000 ve 2001 yıllarında Bektaşağa ve Türkeli Çatak köylerinde sözleşmeli öğretmen olarak görev yaptı. 2003 yılında şu anki ortağıyla beraber Emek Muhasebe ve Mali Müşavirlik bürosunu faaliyete geçirme kararı aldı. Bürosu halen muhasebe ve mali müşavirlik alanında hizmet vermekte. Siyasi kariyeri: 1994 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti Gençlik Kollarıyla başlayan siyasallaşma süreci, bu partinin Cumhuriyet Halk Partisiyle birleşmesiyle birlikte CHP çatısı altında devam etti. İlerleyen yıllarda daha çok sorumluluk alarak Cumhuriyet Halk Partisi’nde Sinop İl Yönetim Kurulu üyeliği, İl Saymanlığı görevlerini üstlendi. Bu görevlerin ardından 2009 yılında Sinop Merkez İlçe Başkanlığı’na seçildi. 23 Aralık 2014 tarihinde milletvekili aday adayı olmak üzere Sinop Merkez İlçe Başkanlığı görevinden istifa etti. CHP tarafından aday belirleme süreci kapsamında 29 Mart 2015 tarihinde yapılan ve 5 aday adayının yarıştığı ön seçimden en fazla oyu alarak birinci çıktı. 7 Haziran 2015 seçimlerinde CHP Sinop Milletvekili olarak seçildi. Ardından yaklaşık 4 ay sonra yapılan 7 Kasım erken seçimlerinde de partisinden aday gösterilen Karadeniz, tekrar seçilerek ikinci kez meclise gitti. 

Üyesi bulunduğu sivil toplum kuruluşları arasında, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Nükleer Karşıtı Platform, Sinop Avcılar Kulübü, SAYK, SİNOFF ve ALDER bulunmakta. Barış Karadeniz evli, iyi derecede İngilizce bilmekte.

ERDİNÇ ŞİMŞEK KİMDİR?
1973 Sinop doğumlu olan Erdinç Şimşek, İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler Bölümü ile Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mühendislik- Mimarlık Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü mezunu. Askerlik görevinin ardından, 2000 yılından bu yana Devlet Su İşlerinde “Mühendis” olarak görev yapıyor. 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde de CHP’den Sinop Milletvekili Aday Adayı olmuş ve yapılan önseçimde 3. Sırada yer almıştı. Evli ve 2 çocuk babası.