Cumhuriyet Halk Partisi Durağan İlçe Başkanlığı tarafından istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz,  CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, CHP Kadın Kolları Başkanı Necla Topal, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, Durağan Saadet Partisi İlçe Başkanı Menderes Piyaloğlu katıldı. 

DURAĞAN’DA DEĞİŞMEZ DENİLENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ
Gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Durağan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mustafa Eker, CHP’nin Durağan’da değişmez denilen bir algıyı değiştireceğini söyledi. Eker; “Cumhuriyet Halk Partisinin tabanı Kuva-yi Millidir. Kuva-yi milliye Durağan demektir. 1922 Kurucu meclisine, Sivas kongresine, milletvekili gönderen tek ilçe Durağan’dır. Kurucu meclisin üyesi Abdullah Karabina’dır. İnşallah onun eserlerini yaşatmak Kuva-yi milliyeyi tekrar diriltmek, Cumhuriyeti yaşatmak, onların anısını bu ilçede tekrar diriltmek için önemli bir vazife ifa edeceğiz.  Ondan sonraki gelen süreçte yine bu ilçe bir bakan vermiş,  bir milletvekili kazandırmış Yusuf Kemal Tengirşek bizim ilçemizdendir. Bu ilçede ne Abdullah Karabina’nın, nede Yusuf Kemal Tengirşek bir binada ismi yok, bizim dönemimizde,  bizim belediyecilik anlayışımızda kurumlarda onların isimleri yaşayacak. Gelecek nesillerimiz bu isimleri de öğrenecek, Kuva-yi milliye ye Durağan’ın ne kadar önem verdiğini, Cumhuriyete ne kadar önem verdiğini anlayacaktır” dedi.

BUGÜN GÖRÜYORUM Kİ SEÇİM DURAĞAN’DA KAZANILMIŞTIR
Programda daha sonra konuşan CHP Sinop milletvekili Barış Karadeniz, kendileri için en zor ilçelerden biri olan Durağan’da 2019 seçimlerinin zaferle sonuçlanacağına emin olduğunu söyledi.

Karadeniz; “Önümüzde ister erken seçim olsun, isterse zamanında olsun, biz bugün 9 ilçemizden başlayan ilk defa Durağan’dan seçim startını vermiş oluyoruz. Allah bizim bu birlik ve beraberliğimizi bozmadığı sürece 2019 yapılacak seçimlerde mutlaka başarıya ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Çünkü Durağan bizim en zor ilçelerimizden biri ama bugün gördüm ki seçim Durağan’da kazanılmıştır. Tarihin en zor süreçlerinden birini yaşıyoruz. Bu iktidarın vatandaşa zulmü hat safhada, yıllardır kol kola girdikleri cemaatlerle şimdi düşman oldular. Yıllardır bizim dediğimiz, terörle mücadele edelim. Müzakere etmeyelim. Terörle müzakere olmaz. Terörle mücadele olur. Dediğimiz iktidar bir dönem müzakereye girdi. Habur sınır kapılarında teröristleri karşıladı. Osso’da özel görüşmeler yapıldı. Özel mahkemeler oluşturuldu. Türkiye’nin terör belasından kurtulması için bu ülkenin tüm vatandaşları sorumludur. Yıllardan beri söylediklerimizi gelip şimdi bize atıyorlar. Durağan’lılarda, Sinoplular da Cumhuriyet Halk Partililerde vatanını milletini seven, ne bir karış toprağını başka emperyalist güçlere verecek, nede bir başkasının bir karış toprağında gözü olmayan vatansever insanlardır. Bizim bundan sonra yapmamız gereken, aynı kurtuluş savasındaki bu emperyalistlerden ülkeyi kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları o evlatların torunları olarak aynı mücadeleyi 2019 yılında bunlardan kurtarmak zorundayız.

Her Cumhuriyet Halk Partili, her vatanını seven, her milletini seven bir kişi yanına bir kişi daha alırsa artık bu iş bitmiştir. Yıllardır koalisyonlara karşıyız diyen, bu ülkeyi koalisyonlardan kurtaracağız diyen iktidar,  hükümetler değişmeden kendi koalisyonunu kurdu. İttifak yaptı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün güzel bir sözü var. Yurtta Sulh Cihanda Sulh, bizim ülkemizdeki barış, dünyadaki barış demektir. Biz kendi ülkemizde 2002 yılından bugüne, bırakın barışı birbirimize düşman olan toplum olduk.  Bundan sonra bizim birleştirmeye, barışa ihtiyacımız var. İlk başta ülkedeki barışı tesis etmek zorundayız. Bunu da yapacak olan Cumhuriyet Halk Partisidir. Bunu yapacak olan vatanını seven vatanseverlerdir. Bu yapacak olanlar iktidarın karşısında olan diğer partilerdir.  Bu mücadelemize devam ederek, 2019 yılında bu ülke hak ettiği yere mutlaka gelecektir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ilçede partiye yeni katılan üyelere de rozetleri İl Başkanı Barış Ayhan, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve Kadın Kolları Başkanı Necla Topal tarafından takıldı.
Editör: Vitrin Haber