CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Listelerin ana omurgasını Sayın Cumhurbaşkanı belirleyecek ve Sayın Başbakan’a dikte edecektir” derken Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “mitomani” hastalığına tutulduğunu iddia etti.

Altay, TBMM’de bazı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Abisini taklit ediyor

Başbakan Davutoğlu’nun, “Gramer kitabı aldım yavaş yavaş Kürtçe öğreniyorum” sözlerine ilişkin Altay şu değerlendirmeleri yaptı:
“Başbakan eğer Ankara’da Ayn-el Arab deyip Diyarbakır’da Kobani’ye selam diyorsa bu tam bir çelişkidir, komedidir bu. Asıl çelişki burada. Keşke Başbakan Kobani’ye başından beri Kobani diyebilseydi. Kürtçe tabii ki güzel bir dil, öğrenmek istiyorsa bunda hiçbir sakınca yok ama Ankara’da Osmanlıca deyip Diyarbakır’da Kürtçe demek de Başbakan’ın ikinci çelişkisi, samimiyetsizliği, abisini taklit ediyor.

Mitomani hastalığının tedavisine de başbakanın bir an önce başlamak lazım

Bunlar böyle değişik konularda sorunlar ortaya çıkarırlar, kendi söylediği yalana inanana mitomani deniyor, mitomani hastalığının tedavisine de Başbakan’ın bir an önce başlamak lazım. 28 Şubat’ta hilalin kaldırılacağına yönelik söylemi de yani böyle bir proje vardı söylemi de tam bu mitomani hastalığının tipik bir belirtisi, bundan da kurtulması lazım. Tıpkı Kabataş yalanı gibi, tıpkı Vali Sultan Camii’nde içki içildi yalanı gibi kendileri bir yalanı uyduruyorlar, sonra kendileri bu yalana inanarak bu hastalığa tutulmuşlar.

Diyarbakır’da Kobani’ye selam bana göre bir siyasi şarlatanlıktır

Başbakan’ın Kürt sorunu konusundaki samimiyetine ben inanmıyorum. İkincisi Başbakan’ın Kürt sorunuyla ilgili yaşanan süreçle ilgili bilgi sahibi olduğuna da inanmıyorum. Kürt sorunuyla ilgili bilgi sahibi olan üç kişi var. Sayın Cumhurbaşkanı, MİT Başkanı ve Abdullah Öcalan.
Diyarbakır’da Kobani’ye selam bana göre bir siyasi şarlatanlıktır."

Listeleri kesinlikle sayın cumhurbaşkanı belirleyecektir

“MİT Başkanı’nın Dışişleri Bakanı olacağı” iddialarına ilişkin de Altay, “MİT Başkanı bence Tayyip Erdoğan’ın alternatif Başbakan adayıdır. Başbakan adayıdır alternatif. Sayın Davutoğlu’nun Tayyip Erdoğan nezdinde olumlu bir karnesi olduğuna çok ihtimal vermiyorum” diyerek şöyle devam etti:
“Listeleri kimin belirleyeceğini herkes biliyor. Listeleri kesinlikle Sayın Cumhurbaşkanı belirleyecektir. Başbakan’ın elbette 3-5 arkadaşına listede yer vermesi çok doğaldır ama listelerin ana omurgasını Sayın Cumhurbaşkanı belirleyecek ve Sayın Başbakan’a dikte edecektir.
Hakan Fidan milletvekili adayı olacak söylentileri, siyasette her şey söylentiyle başlar, çok eskiden beri var. Sayın Cumhurbaşkanı’nın en çok güvendiği isimlerden birisi. Kendi kafasındaki yönetim modeline geçmek için Hakan Fidan, Sayın Cumhurbaşkanı'nın daha çok işine yarayacaktır.”

Bir umut projesi genel merkezimizde hazırlanıyor

Altay, Yunanistan’daki seçimlere ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:
“Yunanistan’da bence bu seçimle şu oldu; uluslararası dayatmaya rıza ve teslimiyet kaybetti, umut ve direnç kazandı. Genel olarak bakıldığında sağ politikalar ve sığ politikaların ekonomiyi mahvettiği ülkelerde ekonomi felç noktasına geldiği anda mutlaka sol devreye girer, vatandaşlarda sağduyu galip gelir, sol hükümete ülke yönetimi teslim edilir ve kriz çözülür. Türkiye’de de bir kriz riski hep var, sıcak para kaynaklı olarak şimdilik bir makro krizden bahsedilmiyor ama sokakta kriz zaten var, sokakta yürüyen her 10 kişiden 8’i kredi kartı borcuyla cebelleşiyor. Bunun daha büyümemesi için Haziran ayı Türkiye için de bir fırsattır. Haziran ayı Türkiye’de umudun yeşereceği, işsizliğin ortadan kalkacağı, temel hak ve özgürlüklerin sınırsızca kullanılacağı bir milat olur. Yunanistan’daki seçim kazanan partiden bizim de alacağımız çok dersler var. Kaldı ki bu sonuçtan önce de Parti Genel Merkezi olarak da zaten bir umut projesi genel merkezimizde hazırlanıyor. Bu umut projesinin haziran ayında vatandaşlarımız tarafından inanarak sahiplenilecek bir proje olarak sandığa yansıyacağını düşünüyoruz.”

Editör: Vitrin Haber