Altay, gazetecilerin sorularını cevapladı. Altay, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne başvuruların yapıldığının hatırlatılması üzerine, "Adalet Bakanı şöyle demiş olmalı. 'Bu Anayasa'yı tanımıyoruz, yok hükmünde sayıyoruz'. ya da Adalet Bakanı 85. maddeyi açıp okursa, çok açık, '7 gün içinde Anayasa Mahkemesi'ne başvurulur. 15 gün içinde karara bağlar' diyor. Arkadaşlarımız Anayasa'nın 133, 134. maddelerinin açık ihlali var. Bunun yerine geçici madde koyarak milletin duygularını sömürmenin alemi yok" ifadelerini kullandı.

Rıza Zarrab'ın yargılanmasına ilişkin soruya Altay, "Erdoğan, Zarrab için çok hayırsever demişti. Eşinin başkanı olduğu bir derneğe de Zarrab'ın yardım yaptığı iddiaları var. Derneğin internetten sitesini kaldırması kuşkuları artırıyor. Dün bilgi edinme yasasına göre ve soru önergesiyle aslını öğrenmek istedik. Hükümetin kimi bakanları hakkında belgeler çok açık idi. AKP parlamento çoğunluğuyla örtmeye çalıştı" şeklinde konuştu.

Amerikan askerinin YPG armaları taşımasına yönelik olarak ise Altay şunları dedi: "PYD ya da YPG, ABD'nin yerel ittifakıdır. Bizim açımızdan PYD'nin PKK ile ilişkisi var mıdır? Vardır. PYD terör örgütüdür. Bize yönelik etkisi oranını bilmem. Tayyip Erdoğan da hep oportünist politika izlemiştir. Kardeş Esad şimdi düşman Esad. Şimdi Suriyepolitikasını da tek başına Davutoğlu'na bağlarlarsa şaşırmam."
 
Editör: Vitrin Haber