Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, parti çalışmaları kapsamında geldiği Sinop'ta sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarını ziyaret etti.

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Başkanı Mustafa Acun ve Merkez İlçe Başkanı Barış Karadeniz ile birlikte ilk olarak partisinin Gerze ilçe kadın kollarının düzenlediği etkinliğe katılan Nihat Matkap, Yaykıl köyünde termik santral karşıtlarının çadır nöbeti sahasına gitti. Çevrecilerle görüşmesi ardından Sinop'a hareket eden Matkap, sırasıyla Küçük Sanayi Sitesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Sinop Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Sinop Şubesi, Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği ile OR-KOOP Başkanlığı'nı ziyaret etti. Nihat Matkap daha sonra parti binasına geçerek, il ve ilçe örgütleriyle bir araya geldi.

Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği'nde şehit yakınları ve gaziler ile bir araya gelen Nihat Matkap, şehit yakınlarının kaza, doğal afet gibi nedenlerle şehit olan askerlerin özlük haklarının terör şehitleri ile eşitlenmesini istediğini söyledi. Şehit ve gazi derneklerinin çok dağınık örgütlendiği belirten Nihat Matkap, derneklerin bir çatı altında toplanmasını önerdi. Matkap, "Böylece Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne dönük olursunuz ve yaptırım gücünüz daha da artar. Mesela bu yapılan yardım ve destekler konusunda terör olaylarında şehit olanlar ile başka bir yerde şehit olanlar arasında farklılıklar var. Bunların giderilmesine yönelik çalışmalarınız olabilir. Bu ayrımcılığın giderilmesi isteniyor. Bu konuda bütün bilgileri toparlıyoruz. Biz de bu farklılıkların giderilmesi konusunda meclis grubumuzda bu çalışmaları yürütüyoruz. Bu ziyaretlerimiz de çalışmalarımız yön vermek adına önemli ziyaretler. Sizlerde her zaman bizi çekinmeden arayabilirsiniz ve yaklaşımlarınızı paylayabiliriz" diye konuştu.

Serhat Özşahin
Editör: Vitrin Haber