CHP Durağan İlçe binasında gerçekleştirilen 36. Olağan Kongreye, Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, CHP Eski İl Başkanı Mustafa Acun, Yönetim Kurulu Üyesi Av. İnan Savaş Yüksel, İş Adamı Bülent Gökmenoğlu, Sinop Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Saadet Patisi Durağan  İlçe Başkanı Menderes Piyaloğlu, Necmettin Erbakan Vakfı Sinop İl Başkanı İsmail Teziç, Türk Hava Kurumu Başkanı Hayati Sarı, AK Parti yönetim kurulu üyesi Faruk Kalaycı,  İYİ Parti Durağan İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Musa Alpaslan ve çok sayıda partili üyeler ve delegeler katıldı.

Divan kurulunun oluşturulmasıyla başlayan kongrede daha sonra saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Gündem gereği Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Raporları okunması ardından söz alan Başkan adayı Mustafa Eker, kongrenin ilçeye hayırlar getirmesini diledi. Eker; “Kongremizi ziyaret eden ve bizi kongremize katılımlarıyla onurlandıran değerli misafirlerimiz hoş geldiniz. 36. İlçe Kongremizin ülkemize milletimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Durağan’da çok az üyesiyle haklı mücadelesini sürdüren bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin önemi 2002 yılından sonra daha da artmış ve özellikle 2002 yılından sonra Türkiye’nin geldiği tek adamlık sistemini bugün ülkede de kaçınılmaz olan demokrasiyi tekrar oturtmak için Cumhuriyet Halk Partisine 1923 ruhunu yani Cumhuriyetin kuruluşundaki Misak-ı Milli ve milli ruhumuzun Türkiye’ye yansıması için Cumhuriyet Halk Partisi 2002’den sonra stratejisini tamamıyla değiştirmiş tüm kesimlere tüm siyasi partilere Ülkücüsünden Saadetlisine vatanını bayrağını milletini seven Türkiye’nin büyümesini isteyen tüm unsurlara kapısını açmıştır” dedi. 

CHP 2019 SEÇİMLERİNDE TÜRKİYE’NİN MİHENK TAŞIDIR

Cumhuriyet Halk Partisi’nin her kesimin partisi olduğuna vurgu yapan Mustafa Eker, bu anlamda 2019 seçimlerinde CHP’nin Türkiye için bir mihenk taşı olduğunu söyledi. Eker; “Cumhuriyet Halk Partisi önümüzdeki 2019 genel seçimlerinde Türkiye’nin mihenk taşıdır. Türkiye yerel ve genel seçimlere giderken artık yüzde 25’ler ve yüzde 30’lar konuşulmayacak. O seçimlerde kendisini iyi ifade edebilen, anlatabilen, insanların temsil edeceği partiler halka ulaşabilen isimler daha çok oy getirmek zorunda çünkü artık Hedef %50 +1. Bunu gören AK Parti Genel Başkanı Erdoğan bundan dolayı her kesime her noktaya ulaşmaya çalışmaktadır ve en son olarak düne kadar dinsiz dedikleri, vatan haini dedikleri Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun değerlerine ve sarılmaya başlamışlardır. Hatta düne kadar Cumhuriyet Bayramlarına ve 10 Kasımlara katılmayanlar  “Onun önünde sap gibi duruyorlar” denen Durağan Belediyesi ve yerel yönetimi bile Atatürk için Mevlit okutabiliyorsa, bizim durduğumuz yer doğrudur. Bizim durduğumuz yer doğru noktadır ve bu noktaya sahip çıkmalıyız. Biz burada Atatürk’ün değerlerini Atatürk’ün hedeflerini Atatürk’ün ilke ve devrimlerini ülkenin ve ilçemizin her noktasında yaşatmak zorundayız” diye konuştu.

AK PARTİ İKİLİ OYNUYOR

Son günlerin gündem maddesi olan Kudüs sorununda AK Parti hükümetinin geçmişle bugün arasında çelişen ifadeler kullandığını söyleyen Mustafa Eker, AK Parti’nin geçmişte İsrail’in Başkenti olarak tanıdıkları Kudüs’ü şimdilerde sahiplenmeye kalkmasının oldukça manidar olduğunu belirtti. Eker; “Değerli arkadaşlarım bugün bir Kudüs sorunu yaşanmaktadır. AK Parti iktidarı burada da kendi iki yüzlüğünü göstermektedir. 2005 yılında Netanyahu kendisini İsrail’in başkenti Kudüs’e hoş geldiniz dediğinde onemunite diyemeyen Erdoğan ve yine 2016 yılında Mavi Marmara anlaşmasında altına imza attığı eşit başkent olarak sunduğu Ankara ve Kudüs’ü imzalarken onu görmeyen Cumhurbaşkanı bugün Kudüs savunuculuğuna kalkmıştır. Bugün onu telin etmektedir. Elbette doğru yapıyor ama bunu geçmişte ufacık bir meselede Davos’ta One Minute diyen Cumhurbaşkanı’nın aynı karakteri o günde göstermesini beklerdik. Değerli arkadaşlar yerel yönetim seçimleri zor bir süreçtir.2014 seçimlerinde biz karşımıza AK Partinin adaylarını görmedik. Karşımızda devlet vardı karşımızda devletin kurumları vardı. Devletin tüm organlarıyla yarış ettik. Gelecekte de bu böyle olacak. Bununla mücadele eden buna karşı sesini yükselten adaylara ihtiyacımız var. Ben bu nedenle adayım.

O gün ilçemizde bilboardlara asılan broşürlerde o dönemin Belediye Başkan Adayı şimdi ki Belediye Başkanı; “Dün dünde kaldı cancağızım şimdi başka yeni şeyler söylemek lazım.” demişti. Yani şunu söylemek istiyor. Ben, yarın yalan söyleyebilirim. Bugün söylediklerime de inanmayın. 2019 Yerel Seçimlerinde de yine aynı sözleri söyleyecek. İste o yalanlara karşı biz daha duyarlı daha dikkatli olmalıyız. 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinin misyonu hayır blokuyla hareket etmek hayır blokunun önde olduğu her noktada CHP ile hareket edecek bloklara ulaşmaktır. Onlarla iletişim kurmak onları ziyaret etmektir. Aksi halde sonumuz hüsran olur. CHP 2019 Yerel seçimlerine giden yolda bu ülkede mihenk taşıdır. Bu mihenk taşında sizlerden görev ve yetki istiyoruz. Hepinize kongremize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere gidildi. Mevcut ilçe başkanı M. Ali Koç’un aday olmadığı kongrede Mustafa Eker ve Abdullah Gürdamar başkanlık için yarıştı. 49 delegenin 41’inin oy kullandığı seçimde 31 oy alan Mustafa Eker CHP Durağan İlçe Başkanı olurken diğer aday Abdullah Gürdamar 9 oyda kaldı. Kongre sonrası Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı seçilen Mustafa Eker gerek kongreye bizzat katılan gerek se telefon ve mesajları ile dilek ve temennilerde bulunan herkese teşekkür etti.

Mustafa Eker Başkanlığında oluşan yönetim şu isimlerden oluştu; M. Ali Koç, Emin Adıgüzel, Hulusi Seçgin, Mustafa Belsiz, Osman Akbey, Abdullah Şen, Şenel Aksoy, Cengiz Yurdagül, İbrahim Karataş, Halit Kökçü.