Sinop İskele Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP İl Başkanı Barış Ayhan, Kadın Kolları Başkanı Canan Atabek, Merkez İlçe Başkanı Aysun Özsönmez, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Sinop Şubesi Başkanı Avukat Yalçın Oğuz, Sinop eski Milletvekili Özer Gürbüz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk anıtını parti çelenginin sunulması ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Türkiye’nin partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin 94. Yılını kutlamanın sevinç ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Karadeniz; “Türkiye’nin umudu Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Çünkü, ülkemizin kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde emperyalizme diz çöktüren bir Partiyiz. Biz savaş meydanlarında kurulan bir partiyiz. Masa başında kendi menfaatleri ve gelecekleri için değil ülkemizin menfaatleri için kurulan bir partiyiz. Kuvayı Milliye bizim köklerimizde var” dedi. 

CUMHURİYET HALK PARTİSİ DEMEK MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DEMEKTİR
Aydınlığın, özgürlüğün, barışın, eşitliğin, dayanışmanın, kardeşliğin adaletin simgesi olan Cumhuriyet Halk Partisinin bir mensubu olmaktan gurur duyduğunu ifade eden CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Cumhuriyet Halk Partisi demenin aslında Mustafa Kemal Atatürk demek olduğunu belirtti. Karadeniz; “Aydınlığın, özgürlüğün, barışın, eşitliğin, dayanışmanın, kardeşliğin adaletin, faşizme karşı, emperyalistlere ve diktatörlere karşı mücadele etmiş partinin mensupları olarak büyük gurur duyuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi demek Mustafa Kemal Atatürk demek. Cumhuriyet Halk Partisi, varlığımızın ve tarihimizin sebebidir. Cumhuriyet Halk Partisi demek; Atatürk ilkeleri demektir. Atatürk’ün devrimleri demektir. Atatürk’ün ilkelerinin ışığında bütün sorunları aşabilecek güce, imkana ve inanca sahibiz. Kuruluşumuzun 94. yılında, Partimizin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, çağdaş bir Türkiye için mücadele veren ikinci Genel Başkanımız İsmet İnönü'yü, ebediyete intikal etmiş genel başkanlarımız ve partililerimizi minnet ve şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

94 YILLIK BU DEV ÇINAR CUMHURİYET HALK PARTİSİ VARSA HERKES İÇİN VARDIR
Törende daha sonra söz alan CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyetinin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisinin 94 yıldır herkes için var olduğunu söyledi. Ayhan; “Cumhuriyet Halk Partisi; kuruluşundan günümüze kadar Atatürk İlke ve devrimlerinin, özgürlüklerinin, demokrasinin, emeğin ve adaletin yılmaz bekçisi olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi; parlamenter demokrasi, çok partili hayat, kadına seçme ve seçilme hakkı gibi, demokrasinin önemli kazanımlarını bizlere armağan etmiştir. Barışın, demokrasinin, adaletin, insan haklarının temel hak ve özgürlüklerin bu ülkede ki tek teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi; geçmişten aldığı güç ve birikimlerini yarınlara; değişim ve güçlü Türkiye umuduyla taşıyacak, tıpkı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da haklının ve halkının yanında olmaya devam edecektir. Bizler herkesin özgür, herkesin mutlu, herkesin refah içinde yaşadığı bir Türkiye hedefine ulaşıncaya dek canla başla çalışacağız ve mutlaka başaracağız” dedi. 

TEK KURTULUŞUMUZ CUMHURİYET DEĞERLERİ VE İLKELERİDİR
Türkiye’nin son dönemlerde Cumhuriyet değerlerini tahrip eden bir sistemle yönetildiğini belirten CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, bunun büyük bir yanlış olduğunu Türkiye’nin tek kurtuluş yolunun Cumhuriyet değerleri ve ilkelerine sahip çıkmak olduğunu vurguladı. Ayhan; “Bugün Cumhuriyetimiz; Temel değerlerinin tahrip edildiği, demokrasinin, hukukun ayaklar altına alındığı, kanun hükmünde kararnameler ile temel hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığı, adaletin yok edildiği Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk isminin ve resminin ders kitaplarından çıkartılmak yoluyla gençlerimize ve çocuklarımıza unutturulmaya çalışıldığı bir dönemden geçiyoruz. Meşruiyeti olmayan bir anayasa değişikliği ile tek adam düzeni kurmaya çalışıyorsunuz ama başaramayacaksınız.

İçinde bulunduğumuz bu durumdan çıkış yolu Cumhuriyet değerleri ve ilkeleridir. Ortak paydamız bu olmalıdır. Diğer farklılıklarımzı bu pota içerisinde eritme zamanı gelmiştir. Ancak böyle, milletimizle birlikte hedefe ulaşabiliriz.
“Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi” diyen kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten bugünkü Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçtaroğlu’na kadar görev yapmış tüm genel başkanlarımızı, yol arkadaşlarını ve tüm parti emekçilerini saygı ve şükranla anıyor, aramızdan ayrılanlara tanrıdan rahmet yaşayanlara mücadele dolu uzun ömürler diliyorum.
Bu vesile ile Büyük Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin her bir ferdinin 94.kuruluş coşkusunu kutluyorum” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından tören, fotoğraf çekimi ile sona erdi. 
Editör: Vitrin Haber