CHP'nin 91. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Sinop’ta tören düzenledi.

Sinop İskele Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül CHP İl Başkanı Mustafa Acun, Merkez İlçe Başkanı Barış Karadeniz, Barolar Birliği Başkanı Ali Galip Ergül,  Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Sinop Şubesi eski Başkanı Avukat Yalçın Oğuz, Sinop eski Milletvekili Özer Gürbüz ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende CHP İl Başkanı Mustafa Acun ve Merkez ilçe Başkanı Barış Karadeniz Atatürk anıtına çelenk koydu. 

Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 91. Yılı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan CHP İl Başkanı Mustafa Acun; “Başta Cumhuriyetimizin ve Cumhuriyet Halk Partimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; tüm  Cumhuriyet şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyorum” dedi.

Türk halkının; bağımsız, özgür, onurlu bir ulus olarak yaşaması için mücadele etmiş, emperyalizme tarihinin en büyük dersini vermiş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu, büyük devrimci Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin 91. kuruluş yıldönümüne erişmenin mutluluğu içerisindeyiz diyen Acun; “Tarihi kökleri Kurtuluş Savaşımızdan gelen, ilkeleri; Cumhuriyetçilik, Ulusçuluk, Devletçilik, Halkçılık, Laiklik ve Devrimcilik olan Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu, koruyucu ve en köklü partisidir. Bu değerlere sahip olmanın coşkusunu ve gururunu yaşadığımız partimizin 91. kuruluş yıldönümü hepimize kutlu olsun.  Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet'ten önce kurulmuş, ulusal kurtuluş mücadelesi vermiş, devlet kurmuş bir siyasal parti olması sebebiyle diğer siyasi partilerden farklı bir öneme sahiptir” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi, kurtuluş, kuruluş ve devrimin partisidir.
Konuşmasında 9 Eylül 1923’te; bağımsız, demokratik Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan Cumhuriyet Halk Partisinin 91 yıldır, Atatürk devrimlerinin, demokrasinin, bağımsızlığın, özgürlüğün, laikliğin ve bölünmez bütünlüğün güvencesi olarak varlığını sürdürdüğünü, Cumhuriyeti ve temel ilkelerini bu güne kadar koruyarak yenileşmenin, değişimin ve çağdaşlaşmanın adresi olduğunu vurgulayan CHP İl Başkanı Mustafa Acun; “Bugün bu topraklar üzerinde özgür ve bağımsız yaşıyorsak;  bunu yakın tarihimizde adını tarih sayfalarına yazdırmış olan Kuvayi Milliye ruhuna, işgal altındaki bir coğrafyada, emperyalizmin tüm güçlerini vuruşa vuruşa kovan, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir kurtuluş mücadelesi veren atalarımıza ve bu topraklar için canlarını veren aziz şehitlerimize borçlu olduğumuzu asla unutamayız. Ülkemizin içine sürüklendiği kaos ortamında; iç sorunların yaşandığı, vurguncularının türediği, işbirlikçilerin boy gösterdiği,  yokluk,  yoksulluk,  yolsuzluk ortamında sadakaya muhtaç insanlarımızın sayısının çok arttığı, ihanet, vatan hainliği, eşkıyalık, fırsatçılık ortamında;  topraklarımızın,  yer altı ve yer üstü kaynaklarımızın insafsızca talan edildiği, paylaşıldığı, dış güçlere peşkeş çekildiği, bölünmeye çalışıldığı ve bağımsızlığımızın tehlikeye düştüğü bugünlerde, buna dur diyecek fedakar, cesur, vatanına, milletine bağlı, hiç bir tehlikeden korkmayan yurtseverlere ihtiyaç vardır.

Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olmak zor iştir. Cumhuriyet Halk Partililer doğrudan yanadır, haksızlıklara karşıdır. Cumhuriyeti kuran felsefeye ve onun ilkelerine sıkı sıkıya bağlıdır. Baskılara direnir, boyun eğmez. Çalışkandır. Örnek insandır. Cumhuriyet Halk Partililer, partimizin öngördüğü şekilde, parti şemsiyesi altında, parti disiplini içerisinde davranır ve halkımıza hizmet etme gayreti içerisinde siyaset yaparlar. Cumhuriyet Halk Partililer, siyasal görevlerini özel çıkarları için kullanmazlar.  Cumhuriyet Halk Partililer, Siyasal yaşamda etkinlik kazanmak için kimseye kişisel yarar sağlamazlar.  Toplumsal ve siyasal yaşamda erdemli olmak, erdemliliği savunmak, korumak ve gerçekleştirmek Cumhuriyet Halk Partili olmanın ön koşuludur. Cumhuriyet Halk Partisinin üyeleri için siyasal yaşamda görev almak onurlu bir toplum hizmetidir. Cumhuriyet Halk Partili olmak erdemdir. Onurdur.  

Bu duygu ve düşünceler ile; Bugün bir kez daha, kurucumuz Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere yol arkadaşlarını ve Genel Başkanlarımızdan üyelerimize kadar Cumhuriyet Halk Partimize emek veren tüm partililerimizi saygı ve  şükranla anıyor, minnet duygularımı ifade ediyorum” dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından program çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.