Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan'ın Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) istifa etmesi ardından İl Başkanı Ali Çakır açıklama yaptı. İstifa ederken; "Yerel bazdaki en etken rol yeni kurulan il teşkilatının bencil tavır ve davranışları olmuştur" diyen Başkan Özcan'a sert çıkan Ali Çakır, "Bu bağlamda yolumu ayırdım diyen kişilerin ülkücülükten bahsetmeleri komiktir. Ülkücülüğe ihanet etmişlerdir" ifadelerini kullandı.

GERÇEK YOLLARINI ORTAYA KOYDULAR
Ali Çakır açıklamasında şunları söyledi; "MHP İl Başkanlığı olarak yakın tarihimizin belki de tüm zamanların en karanlık günü olan 15 Temmuzdan sonra Türkiye çetin, yoğun, yorucu ve zorlu bir dönemden geçmektedir.

 Bir defa bu gerçeği görmek lazımdır. Siyasetteki denge arayışları yeni gelişmelerin yolunu açmaktadır. Bu oluyorken, bir yanda farklı siyasi gelenek ve ekoller arasında ittifak beklentileri yeşermekte, diğer yanda var olan kronik ihtilaflar körüklenmektedir. İçimizdeki birkaç hain de bu körüklenme sürecinde kendilerini belli edip gerçek yollarının ne olduğunu ifşa etmektedirler. Ülkemiz henüz belini doğrultamamış, oh be diyememiştir. Henüz düzlüğe çıkılamamış, fırtınalı denizlerden sakin kıyılara ulaşılamamıştır. Hakim olan belirsizlik sisi hala dağıtılamamıştır. 

ÜLKÜCÜLÜĞE İHANET ETMİŞLERDİR
Yıkmamız gereken engeller önümüzde durmaktadır. Devletin bekası için her zaman ki MHP kararlılığı ile siyasi dengeleri oluşturmak adına  Cumhurbaşkanına verdiğimiz desteği kullanıp asıl amaçlarını gizleyerek yolundan sapanların yaptıkları ülkücülüğe  yakışmamakla birlikte bu kişilerin Sayın Genel Başkanımızı ve rahmetli Başbuğumuz’un ilkelerinden bahsetmeleri abesle iştigaldir. Zira ikisi de devletin bekası için hiçbir çıkar gözetmeden ve taviz vermeden siyeset yapmışlardır. Bu bağlamda yolumu ayırdım diyen kişilerin ülkücülükten bahsetmeleri komiktir. Ülkücülüğe ihanet etmişlerdir. 

Şunu unutmamalıyız ki MHP’de hainliğe, ikiyüzlülüğe, fesatlığa ve içten pazarlığa yer yoktur, hesap yapanların ne davası ne de dava arkadaşı vardır onların sadece hesaplarına uyan işbirlikçileri vardır. MHP ulu bir çınardır dalları budansa da daha gür bir şekilde büyüyeceği bilinmelidir. Önce ülkem ve milletim diyen bir partidir. Duruşumuz, yerimiz, kimliğimiz ve kişiliğimiz Türkiye'nin çıkarlarından yanadır. Hiçbir dünyevi makam ve mevkiyi Ülkücü ve MHP’li kimliğimizden üstün tutmayız. 'Dalından kopan yaprağın yönünü rüzgar tayin eder' sözüne uygun davrananları gelecekte milletimiz affetmeyecektir. 

İPİN UCU KİMİN ELİNDE ANLAYACAKLAR
Kör kuyularda siyaset yapanlar yakın zamanda İP’in ucunun kimde olduğunu anlayacaklardır. MHP’den istifa ederken kirli ve çirkin siyaset yaparak il teşkilatımıza iftira atmak FETÖ yöntemidir. İl teşkilatımız bütün birimleri ile uyum içinde çalışmakta olup önümüzdeki seçimde ak koyun kara koyun ortaya çıkacaktır. Son olarak biz Ülkücüler diyoruz ki; sabrımız nefsimizin üzerindedir. Kimse sabrımızı zorlamasın"
 
Editör: Vitrin Haber