Meydanları terk etmeyen ve günlerce milli irade için direnen Sinoplulara teşekkür eden Nazım Maviş, "Meydanlarda dedim ki her şerden sonra bir hayır vardır. Her karanlıktan sonra da bir aydınlık vardır. 15 Temmuz ülkemiz ve milletimiz için, yurttaşlarımız için bir milat olacaktır. Bütün milletimiz bu meydanlardan dünyaya gereken demokrasi dersini vermiştir" dedi.

MİLLETİMİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM
Darbe girişimi sırasında şehit olanlara rahmet dileyen Nazım Maviş sözlerini şöyle sürdürdü; "Eğer bu meydanlarda Sinop’un tüm yöneticileri ile birlikte demokrasi nöbetini taçlandırdıysak, bu Sinopluların sayenizdedir. Eğer bugün o meydanlarda konuşabiliyorsak siz milletimizin dirayeti, kararlı ve demokrasiye bağlılığı sayesindedir. Eğer bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi özgürce açık ve çalışmalarını sürdürebiliyorsa; bu 250’ye yakın verdiğimiz şehidimiz, 2 bin 500’e yakın gazimiz ve 24 gündür de meydanlarda nöbet tutan aziz milletimizin şerefli evlatları sayesindedir. Milletimizin önünde saygıyla, sevgiyle  eğiliyorum.

Bu aziz milletin şerefli evlatları için ne yapsak azdır. Buradan bir kez daha sesleniyorum. Allah bize güç, kuvvet verdiği sürece bu milletin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz.
Bundan sonraki yıllarda demokrasi tarihi yazılırken meydanlarda kendi iradesine sahip çıkan, demokrasi nöbeti tutan aziz milletin meydanlardaki nöbetinden de bahsedilecek. Milletimiz bir destan, bir tarih yazmıştır. 
Başka Sinop, başka Türkiye yok. Bir arada, kardeşçe el ele, kol kola birlikte yaşayacağız"
 
Editör: Vitrin Haber