Tüm Türkiye’de olduğu gibi Sinop ve ilçelerinde de bir yandan teşkilatlanma çalışmalarına devam eden İyi Parti, bir yandan da kongre çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta sonu ilk olarak Sinop Merkez İlçe Kongresini gerçekleştiren İyi Parti, daha sonra Boyabat’ta da kongresini tamamladı. 

Boyabat Zafer Otel Salonunda yapılan kongrenin Divan Başkanlığını Boyabat eski Belediye Başkanlarından Hasan Kara yaptı.  İYİ Parti Sinop İl Başkanı Ceyhan Demir ve yönetimi ile çok sayıda partilinin katıldığı kongreye ilgi yoğun oldu. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede gündem gereği faaliyet raporları okunarak ibraz edildi. 

İYİ PARTİ MİLLİ BİRLİĞİ SAĞLAMAK İÇİN KURULDU
Kongrede bir konuşma yapan İYİ Parti İl Başkanı Ceyhan Demir, yolsuzluk ve haksızlıklarla yönetilen Türkiye’de ihtiyaç duyulan milli birliğin sağlanması için İYİ Parti’nin kurulduğunu söyledi. Demir; “Bu günkü iktidar, 2002 seçimlerinde yoksulluk, yolsuzluk, rüşvet, ihalelere fesat karıştırmayla mücadele edeceğim diye vatandaştan oy istemiş ve iktidara gelmişti. Bugün bunların sonlandırıldığı hakkındaki takdiri sizlere bırakıyorum. Bu gün ülkenin her karış toprağı olağanüstü halle yönetiliyor. Yasaklar kalktı mı? Yoksulluk kalktı mı? Kendileri ve yandaşları çok zengin oldular. Ancak halkımız milletimiz yoksulluğa razı iken sadakaya muhtaç, köleliğe mahkum edilmiştir. 

AK Parti milletimizin büyük desteğine rağmen 16 yıllık iktidar sürecinde milletle ittifak yerine pkk ve FETÖ ile ittifak yapmayı tercih etmiş. 16 Nisan’da ise toplumsal desteğin yetmediği yerde yargıçların desteğinin ortaya çıktığını gördük. Millet iradesinden yargıç iradesine geçildiğini gördük. 

İşte bu nedenlerden dolayı da İyi Parti kurulmuştur. İyi Partinin düsturu 80 milyonla kucaklaşmaktır. Bu gün milli birliğe ihtiyacımız vardır. Mustafa Kemal Atatürk'ün iç cephe dediği o milli birlik çöküyor. Savaş ortamında olmamıza rağmen yukarıdaki oligarşik yapı milli birliğimizi bozmak için elinden geleni yapıyor” dedi. 

İYİ PARTİ BU MİLLETİN MAKUL AKLIDIR, SAĞDUYUSUDUR

İyi Parti’nin vatanını seven her Türk vatandaşının buluşma noktası olduğunun altını çizen İYİ Parti İl Başkanı Ceyhan Demir, İyi Parti’nin bu milletin makul aklı ve sağduyusu olduğunu söyledi. Demir; “İyi Parti bu milletin makul aklıdır, sağduyusudur. Aynı parti çatısı altında gömleklerini çıkarmadan, üzerine vatanseverlik üniformasını, vatanseverlik ceketini giyerek yer alabildiği, yer bulabildiği bir partidir. Bu millet bunun için İyi Parti'yi kurmuştur. Millet bu ülkeyi parti devletinden milletin devletine geçilmesi için kurmuştur. 
Ülke tüketim ekonomisinden, inşaata dayalı rant ekonomisinden yeniden üretim ekonomisine geçsin diye, samanı mercimeği dışarıdan almayacağız diye İyi Parti kurulmuştur.

Bu milleti en iyi tanıyan Mustafa Kemal Atatürk'tür. Kurtuluş Savaşı'nı milletle kazanmış, Cumhuriyet'i milletle kurmuştur. Biz de millete güveniyoruz, milletten aldığımız destekle İyi Partiyi iktidar yapacağız. Kongremizin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, hepinize başarılar diliyorum. Allah yardımcınız olsun” diye konuştu.

SAMİMİ OLAN HERKESİ ÇATIMIZ ALTINA DAVET EDİYORUZ
Kongrede daha sonra söz alan İyi Parti Boyabat Kurucu İlçe Başkanı Mithat Mor, İyi Parti’nin samimi duygular taşıyan herkesi çatısı altına davet ettiğini söyledi. Mor; “Konuşmama başlarken vatanımız uğruna şehit düşmüş tüm Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şu an operasyonda bulunan Mehmetçiklerimize de güç, kuvvet ve başarı diliyorum. 

Görev aldığımız günden itibaren, İyi Parti teşkilatı olarak vatandaşlarımızı, esnaflarımızı ziyaret ederek onların şikayetlerini, sıkıntılarını dinledik. Onlardan hayır dualarını istedik. Bu ziyaretlerimiz ev ev, dükkan dükkan, sokak sokak devam edecek. Gerekirse yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızla konuşup görüşlerini alacağız. 

Hiçbir hemşehrimizi kırmadan, incitmeden nezaket içinde yolumuzu anlatacağız. Samimi olan herkesi çatımız altına davet edeceğiz. Şu an ülkemizde olduğu gibi ayrıştırıcı değil, birleştirici bir politika izleyeceğiz. İnsanların fikirlerini, eleştirilerini özgürce söyleyebileceği bir ortam oluşturacağız. 

Bizim vazifemiz liyakat sahibi herkese hak ettiğini vermek, ben değil biz olmaktır. Vazifemiz hemşehrimizin, Boyabat'ın, Türkiye'nin iyi olmasıdır. Yürekten inanıyorum ki sizlerle beraber samimiyetle çalışarak başaracağız. Kongremiz hayırlı, Allah yardımcımız olsun" dedi. 

Konuşmalar sonrasında başkanlık seçimlerine gidildi. Kurucu İlçe Başkanı Mithat Mor’un tek liste halinde girdiği seçimlerde oy kullanan 78 üyenin tamamının oyunu alan kurucu başkan Mithat Mor ve listesindeki adaylar İYİ Parti Boyabat Teşkilatı yönetimini oluşturdular. 
Kongre dilek ve temennilerin dinlenmesiyle sona erdi.
Editör: Vitrin Haber