Aşıklar düğün salonunda gerçekleştirilen kongreye Saadet Partisi Bolu eski Milletvekili Fethi Görür, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Mustafa Balta ve çok sayıda partili katıldı.

İstiklal marşının okunmasıyla başlayan kongrede ilk olarak divan kurulu oluşturuldu. Bolu eski Milletvekili Fethi Görür’ün başkanlık ettiği divanda Divan Başkan Yardımcılığını Veli Tunç Divan, Katipliğini ise Satılmış İrgin ve Levent Kopmaz üstlendi. Genel kurulda ilk olarak söz alan Divan Başkanı Saadet Partisi Bolu eski Milletvekili Fethi Görür, gerçekleştirilecek olan kongrenin hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Daha sonra söz alan Saadet Partisi İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, kongreye katılan herkese teşekkür etti. Üçüncüoğlu; “Saadet Partisi Sinop İl Teşkilatımızın yapmış olduğu kongremize teşriflerinizden dolayı, şahsım ve teşkilatım adına hepinize hoş geldiniz diyor, şükranlarımı sunuyorum. Önemli bir zamandayız ve kritik bir dönemi birlikte yaşıyoruz. Bu dönemin en büyük acılarını barışın teminatı olan biz Müslümanlar yaşamaktayız. İslam beldelerindeki kardeşlerimiz ülkemizi kurtuluş adresi görüp, ülkemize hicret ederken, ülkemiz insanı huzur ve barış ararken, ülkemizdeki işsizlik ve borç rakamları rekor kırarken, ithalata dayalı ihracat nedeniyle büyük cari açıklar verilirken, yapılan açık bütçe sebebiyle rantiyeye her sene 50 milyar aktarılırken, şişme rakamlar ve haberlerle bu gerçekler örtbas edilmektedir” dedi. 

MİLLİ GÖRÜŞÜN TEMEL İLKELERİNİ HALKIMIZLA YENİDEN BULUŞTURMAK İSTİYORUZ
Saadet Partisinin dayanağı olan Milli görüşün hakkı üstün tutan bir görüş olduğunu belirten Saadet Partisi İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, milli görüş ilkelerini vatandaşlarla yeniden buluşturmak için durmaksızın çalıştıklarını ifade etti. Üçüncüoğlu; “Çevremizde ve İslam ülkelerinde yaşanan zülüm- kan ve gözyaşının oluk oluk aktığı bir dönemde ateşler harlanırken İbrahim olmaktan, Kudüs kan ağlarken Selahattin olmaktan, Ayasofya ezana hasretken Fatih Sultan olmaktan, insanlık köleleştirilmek istenirken Prof. Dr. Necmettin Erbakan olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü biz Milli Görüşçüleriz. Kongremizi bu aşk ve heyecanla yapıyoruz. Bu kongre vesilesi ile Milli Görüşün temel ilkelerini halkımızla yeniden buluşturmak istiyoruz. O ilkeler ki; Saadet logomuzun beş yıldızın da yerini bulan Huzur-Barış-Kardeşlik, gerçek adalet ve hak anlayışı, temel insan hak ve hürriyetleri, herkes için refah, izzet-şeref-onur. Temeli Sevgi-Şefkat ve Merhamet olan davamızın bu temel ilkeler üzerinden hedefi "Yaşanabilir bir Türkiye, Yeniden büyük Türkiye ve yeni bir Dünyadır". İnsanlığın saadeti için bu 5 şart gerekli ve yeterlidir. Bu şartlar ancak milli görüş ile temin edilebilir. Çünkü Milli Görüş Hakkı üstün tutan görüştür” diye konuştu.

BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİTMEYECEK, BU DÜZEN DEĞİŞECEK
Milli Görüşün temelinde sevgi ve şefkatin yer aldığını gayesinin ise bütün insanlığın saadeti olduğunun altını çizen Saadet Partisi Sinop İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, Milli Görüş'ün düzenin sömürü düzeni değil herkese hakkını veren adil bir düzen olduğunu belirterek bu düzenin değişmesi gerektiğine vurgu yaptı. Üçüncüoğlu; “Milli Görüş, kimyası itibarı ile üç temel esastan yoğrulmuştur. Bunlar, maneviyatçı olmak; menfaatçi ve materyalist olmayıp ahirete inanmak, kaba kuvveti değil, hakkı üstün tutmak ve nefse esareti değil, nefis terbiyesini esas almak.  Kimyası böyle olan bir görüşe, Allah yardım eder ve o görüş sahipleri 3 fiziki mazhariyete sahip olurlar. Hidayet, Feraset ve Dirayet. Milli Görüşün temeli, söylediğimiz gibi sevgi ve şefkattir. Gayesi ise bütün insanlığın saadetidir. Bunu n için Milli Görüş'ün düzeni; sömürü düzeni değil herkese hakkını veren Adil Bir Düzendir. Biz işte bunun için böyle gelmiş böyle gitmeyecek, bu düzen değişecek diyoruz. Bu yüzden biz çalışmalarımızı ibadet aşkıyla yapıyoruz. Bu yüzden Milli Görüş kurtuluşun tek adresi diyoruz. Bunun için insanımızı Milli Görüşe davet ediyoruz. Ne mutlu bu davete icabet edenlere, ne mutlu bu yolda gayret gösterip ter dökenlere, selam olsun bu yolda yürüyenlere. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken hepinizi saygıyla selamlıyor, kongremizin Sinop'umuz için, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından faaliyet raporları ve mali raporlar ile ilgili sunumlar yapıldı. Ardından oylama işlemine geçildi. 25 delegenin oy kullandığı kongrede oyların tamamını alan Cavit Üçüncüoğlu yeniden başkanlığa seçildi. Kongre sonrasında Cavit Üçüncüoğlu Başkanlığında oluşturulan Saadet Partisi İl Yönetimi şu isimlerden oluştu; “Satılmış İrgin, Hasan Üçüncüoğlu, Recep Bayrak, Muhammet Yalçın, Şenol Önal, Mustafa Reçber, Mehmet Can Karataş, Şenol Köseoğlu, Cevat Şeker, Cengiz Yavuz, Nurettin Yazıcı, Hakan Özkaptan, Bayram Yılmaz, Emine Kaplan.