Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunanlara tepki gösterdi. Ayhan; “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yapılan suç duyurusu kelimenin tam anlamıyla haddini aşmaktır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu’nun CHP 35. Olağan Kurultay konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sar ettiği sözler sebebiyle yapılan suç duyurularına, CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan’dan tepki geldi. Gerçekleştirilen girişimin kabul edilemez bir tutum olduğunu söyleyen Barış Ayhan, yapılan suç duyurusu ile AK Partililerin hadlerini aştıklarını ifade etti. Ayhan yazılı olarak yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye cumhuriyetini çok partili hayata geçiren, demokrasiyi hakim kılan ve şu andaki çok sesliliğin, düşünce özgürlüğünün yılmaz savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partisinin genel başkanına hakaret suçlamasında bulunulması kabul edilemez bir davranıştır.
Demokrasi rejimi; yönetenlerin hesap verdiği, yönetmeye aday olanların ve yönetilenlerin de gerektiğinde hesap sorabildiği bir rejimdir. Ana muhalefet partisi genel başkanının da eleştiri hakkını kullanması da son derece doğaldır.

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun anayasa maddelerini referans göstererek Cumhurbaşkanının tarafsızlığı ile ilgili sarf ettiği sözler birilerini rahatsız etmiş ki genel merkezlerinin emriyle böyle bir girişimde bulunmuşlardır.
Mademki siyasi üslup konusunda bu kadar hassaslar; kendilerini Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’e ve ikinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’ye her fırsatta hakaret eden tüm kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunmaya davet ediyorum.
Bülent Ecevit, Erdal İnönü gibi ülkede siyasi üslup, efendilik, ağırbaşlılık konusunda örnek alınacak siyasetçilerin yönettiği CHP geleneğini ve onun şu andaki liderini siyasi üslup ve eleştiri dozu konusunda suçlamak kimsenin haddi değildir. Hele ki  AKP’nin hiç değildir.

Ülkeyi yönettiğini zanneden AKP’nin adliye binaları önünde şov yapmak yerine gerçekten ülkeyi yönetmek konusunda çaba göstermeleri daha doğru bir davranış olacaktır.”

Editör: Vitrin Haber