Seçim gezileri kapsamında Sinop’a gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’u Sinop Havalimanı’nda Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya’nın yanı sıra devlet erkanı, AK Parti milletvekili adayları, partililer ve vatandaşlar karşıladı.

Havaalanından Sinop’un Durağan ilçesine geçerek burada halka seslenen Kurtulmuş, ilk olarak vatandaşın Miraç Kandili'ni kutladı. Kurtulmuş, konuşmasının devamında ise, “7 Haziran Türkiye siyasetinin önemli dönüm noktalarından birisidir. Türkiye eski Türkiye’ye geri mi dönecek, yoksa yeni Türkiye istikametinde yoluna devam mı edecek, soru buydu. Allah’a çok şükür 30 Mart’ta millet sadece belediye başkanlarını seçmekle kalmadı, evet biz yeni Türkiye istikametinde yolumuza devam edeceğiz kararını verdi.

 
10 Ağustos seçimlerinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli adımlarından birisi atıldı. Doğrudan doğruya milletin oylarıyla içimizden çıkan birisi Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı seçildi. 30 Mart seçimlerinde yapılmadık ittifak kalmadı, maalesef hiçbir araya gelmesi mümkün olmayanlar, iki çift ortak sözü olmayanlar 30 Mart’ta aman AK Parti kazanmasın diye bütün güçleri ile yüklendiler. Aynı şekilde 10 Ağustos seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olmasın diye her türlü tuzağı kurdular, her türlü kumpasları kurdular. 13 parti bir araya geldi, hiçbir araya gelmesi mümkün olmayan insanlar bir araya geldi. CHP’nin aday diye gösterdiği Sayın İhsanoğlu, aslında CHP’li değil, MHP’li olduğunu anlamış oldu bu millet, şimdi MHP'den aday oldu. Bir taraftan paralel yapı, bir taraftan partilerin ittifakı, dışarıdan ve içeriden 10 Ağustos’ta ülkenin önünü kesmeye çalıştılar. Türkiye Mısır gibi, Ukrayna gibi olurdu. Ama hesap edemedikleri bir tek şey vardı, milletin kararlılığını ve ferasetini hesap edemediler ve onun için mağlup oldular” şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, seçmene yeni Türkiye ve eski Türkiye’yi anlattı. Kurtulmuş, konuşması sonrasında İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yaparak, Boyabat ilçesine yapılması planlanan kültür merkezinin açılışına katılmak için Durağan’dan ayrıldı.

İHA
Editör: Vitrin Haber