Başbakan Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Genel Kurulda hükümet programını okudu. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan milli savunmaya kadar birçok konuda bilgiler veren Davutoğlu, Sinop’ta kurulması planlanan nükleer santral ve havaalanı yapım çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümet programını TBMM Genel Kurulu'nda okudu. 'İleri demokrasi', 'İnsani Kalkınma', Yaşanabilir Mekanlar ve Çevre', 'Güçlü Ekonomi' ve 'Önce Ülkü' başlıklarından oluşan hükümet programında ülke genelinde yapılan yatırımlarda yer aldı. Toplam 185 sayfadan oluşan hükümet programını aktaran Davutoğlu; konuşmasında Sinop ve Mersin’de kurulması planlanan nükleer santrallere de değindi. Başbakan Davutoğlu; Sinop ve Mersin Akkuyu’da  toplam 9 bin280 MW gücünde 8 adet nükleer reaktörün devreye alınacağını belirtti. Yerli kömür kaynaklarının elektrik enerjisine dönüştürülmesi için 18 bin  500 MW düzeyinde santral tamamlanacağını da söyleyen Davutoğlu; “Hidroelektrik kaynaklarımızın tamamına yakın kısmı kullanılarak 20 bin MW ek güç sağlanacaktır. Bu kapsamda, Sinop Boyabat, Ilısu, Yusufeli, Alpaslan 2 gibi önemli projeler tamamlanacaktır” dedi.

Konuşmasında 2014 yılı içerisinde Sinop ve Çanakkale havalimanlarının terminallerinin yapıma başlayacaklarını belirten Davutoğlu; “Ülkemiz nüfusunun halen yüzde 90’ı karayoluyla 100 kilometre seyahat ettiğinde bir havalimanına ulaşabilmektedir. Nüfusumuzun tamamına yakınının 100 kilometre mesafede seyahat ederek bir havalimanına ulaşması hedefini gerçekleştirmek için yeni havalimanları yapımına devam edeceğiz.
Erzincan, Hatay, Elazığ, Adıyaman, Kars, Konya, Balıkesir, Mardin havalimanlarının terminal binalarını yeniledik. Ağrı, Van/ Ferit Melen ve Diyarbakır havalimanlarının terminallerinin yapımına devam ediyoruz. Bu yıl içerisinde Sinop ve Çanakkale havalimanlarının terminallerinin yapımına başlayacağız.

Kısa dönemde yapımı planlanan Balıkesir-Merkez, Kahramanmaraş, Muş, Merzifon, Tekirdağ-Çorlu havalimanları terminalleri ile ülkemiz havalimanlarının tamamına yakınında bir iyileşme sağlanmış olacaktır” dedi.