CHP'de dün, parti grubu yeni grup başkanvekilleri ve Meclis Başkanlık Divanı üyelerinin seçimi için toplandı. 
Basına kapalı yapılan toplantıda, Grup Başkanvekilliği (3 üye), Grup Yönetim Kurulu üyeliği (9 üye), Grup Denetçi üyeliği (2 üye), Grup Disiplin Kurulu üyeliği (7 asıl, 2 yedek üye), TBMM Başkanvekili (1 üye), TBMM Katip üyeliği (4 üye) ve TBMM İdare Amiri (1 üye) seçimi için milletvekilleri oy kullanıldı.

BARIŞ KARADENİZ AÇIK ARA FARKLA MECLİS BAŞKANLIK DİVANI ÜYESİ OLDU

Yapılan seçimlerde, Meclis'in CHP'li başkanvekili Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün oldu. Meclis İdare Amiri seçimini ise CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş kazandı. Grup başkanvekilliği seçiminde de Sinop eski Milletvekili Engin Altay yeniden seçildi. Diğer bir Grup Başkanvekili CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel olurken grup başkanvekilliğinde 3. İsim ise CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç oldu.
Oldukça çekişmeli geçen Divan Katip Üyeliği seçimlerinde ise CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz açık ara farkla en yüksek oyu alarak Divan Katip Üyeliğine seçildi. 70 oy alan Barış Karadeniz ile birlikte Vecdi Gündoğdu, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Bülent Öz, Divan Katip Üyeliğine seçilen isimler oldu.
Editör: Vitrin Haber