Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen kongreye Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Parti Meclisi Üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, CHP Sinop Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, CHP Merkez İlçe Başkanı Aysun Özsönmez, İYİ Parti İl Başkanı Ceyhan Demir ile çok sayıda partili katıldı. 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan kongrede bir konuşma yapan CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, kongrenin Sinop’a ve ülkemize hayırlar getirmesini diledi. 

Ayhan; “Değerli misafirlerimiz 36. Olağan kongremize hoş geldiniz diyorum. Bir ülke düşünün 20. Yüzyılın hemen başlarında, topraklarının büyük bir çoğunluğu emperyalizmin postalları altında eziliyor. Bütün tersaneleri, fabrikaları, demiryolları, limanları, maden ocakları düşman eline geçmiş.Bu haber vitrinhaberden alınmıştır.
Fakirlik ve çaresizlik içerisinde harap ve bitap bir millet. Sonra ne oluyor? Sarı saçlı, mavi gözlü bir dev çıkıyor ve halkının makus talihini değiştiriyor. İşte bundandır bizim maviye sevdamız. Atasıyla beraber, kadınıyla erkeğiyle omuz omuza veren bu millet, önce emperyalizmin ayak izlerini siliyor topraklarının üzerinden. Sonra muallimler yetiştiriyor kadınlı erkekli. Hekimler muallimler yetiştiriyor yine kadınlı erkekli omuz omuza. Avrupa’daki hemcinslerinden yıllarca önce seçme ve seçilme hakkının yanında birçok medeni hakkı da tırnakları ile kazıya kazıya elde eden Türk kadını, atasının izinde, erkeği ile beraber, tüm dünyanın hayranlığını kazanmış, Avrupa’da hemcinslerinin imrendiği noktaya gelmiş, daha ilk 10 yılda tüm dünyanın hayranlıkla izlediği, mazlum milletlerin imrendiği, örnek aldığı ve gururlandığı, laik, çağdaş, demokratik, genç, Türkiye Cumhuriyeti idi. Daha sonra çok partili döneme geçiş ve demokrasinin taçlandığı yıllar. Bu haber vitrinhaberden alınmıştır.

Birçok Avrupa ülkesi daha krallıkla yönetilirken, demokrasiyle yönetilen, genç Türkiye Cumhuriyeti var. O günlerde Avrupa’dan baktığınızda görünen Türkiye manzarası bu. Peki bugün, Avrupa’nın veya dünyanın herhangi bir noktasından baktığınızda Türkiye’de görünen manzara ne? Tam bir felaket, içler acısı bir durum. Demokrasiyi terk etmiş, oligarşi ile yönetilen bir ülke. Aile içi ve kadına şiddette dünya sıralamasında ilk 10’da yer alan bir ülke. Çocuk istismarcılarının cirit attığı ilkokul koridorları, pedofil din adamları, ilimden ve fenden uzak, hurafelerle dolu bir eğitim sistemi. Saman ve sığır ithal eden bir tarım politikası. Bunların içinde en acısı ise adaletin ayakların altına alındığı, hakim ve savcıların cübbelerine düğme diktirip, ilik açtırdığı, kuvvetler ayrılığı ilkesinin ayaklar altına alındığı bir ülke. Atatürk’ün genç cumhuriyetinin geldiği son nokta bu” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından başkanlık seçimlerine gidildi. Mevcut İl Başkanı Barış Ayhan’ın tek liste olarak girdiği ve 188 delegeden 135’inin oy kullandığı seçimlerde, Barış Ayhan yeniden İl Başkanlığı görevine seçildi. 

Haberin devamını videodan izleyebilirsiniz.
Editör: Vitrin Haber