Merkezi İstanbul'da bulunan Sinoplu İş Adamları Derneğinin (SİAD) bir süredir genel sekreterlik görevini yürüten, uzun yıllar memleketinde ve İstanbul'da önemli organizasyonlara imza atan Barbaros Baltacı, Erfelek Belediye Başkanlığı için kolları sıvadı. Baltacı, pazar günü Erfelek Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği toplantıyla AK Parti'den Erfelek Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı. 
Aslen Erfelek'in Horzum köyünden olduğunu belirten Baltacı, belediye başkanı olduğunda hiç kimseyi 'şucu' yada 'bucudur' demeden, hiç bir ayrım göstermeden herkese eşit mesafede hizmet edeceğini söyledi. 

ERFELEK İÇİN 5 PROJE
Erfelek’in çehresini değiştirmek için tüm gayreti ile çalışacağını dile getiren Baltacı, Erfelek ilçesi için hazırladığı 5 projesini beş yıl içinde hayata geçireceğini kaydederek projelerini sıraladı. 

Erfelek’in bir orman bölgesi olduğunu belirten Barbaros Baltacı, Erfelek’te Orman Fakültesi veya Ziraat Meslek Yüksek Okulu açılması yönünde çalışmaları olacağını, Erfelek’te en az 25-30 yataklı otantik bir otel veya sosyal tesis açmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Sinop dendiğinde Erfelek Tatlıca Şelalesi’nin akla geldiğini, fakat buraya gelen turistlerin yüzde 75-80'inin Erfelek’i görmeden sadece çevre yolundan gelip geçtiğini söyleyen Barbaros Baltacı, "Erfelek içinde barındırdığı bu zenginlikten hiçbir fayda sağlayamıyor. Bu yanlış gidişatın önüne geçilerek Erfelek’in bir cazibe merkezine dönüştürülmesi için çalışacağız" dedi. 
Erfelek’e bir fakülte veya meslek yüksekokulu açıldığında ortalama 300 -400 öğrencinin burada yaşayacağını ve Erfelek ekonomisine büyük katkı sağlayacağını kaydeden Barbaros Baltacı, "Başkan seçildiğim takdirde göçü tersine çevireceğimize inanıyorum. İstanbul'daki büyük belediyelerle sosyal projelerde özel çalışmalar yaparak göçün önüne geçmeye çalışacağız" diye konuştu. 

SİAD'DAN TAM DESTEK
Barbaros Baltacı'ya destek vermek için ekibiyle birlikte Erfelek Kültür Merkezinde hazır bulunan SİAD Genel Başkanı Rafet Orhan ise Belediye Başkan Aday Adayı Baltacı'ya olan güvenlerinin tam olduğunu kaydederek, Barbaros Baltacı'nın Erfelek ilçesinde aday gösterildiği takdirde kendilerine SİAD olarak her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

BARBAROS BALTACI KİMDİR?
Baltacı Sinop'ta uzun süre gazetecilik yaptı. Ulusal medya kuruluşlarında önemli görevlerde bulunan Barbaros Baltacı, son 10 yıldır uluslararası şirketlerde yönetici olarak görev yapıyor. Sinop STK organizasyonları ve diğer organizasyonlarda profesyonel sunuculuk yapan Barbaros Baltacı halen Sinoplu İs Adamları Derneği Genel Sekreterliği ve Kızılay Küçükçekmece Şubesi Genel Sekreterliği görevlerine de devam ediyor.