Partisi ile ilgili çeşitli ziyaret ve programlara katılmak üzere Sinop’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi. Burada 16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan anayasa değişikliği referandumu ile ilgili konuşan Bakan Özhaseki, gerçekleştirilecek referandumun tarihi bir önem taşıdığını ifade etti. Özhaseki; “Bakın hayat bir mücadele. Bu kuran terimiyle hak batıl mücadelesi. Halk dili ile iyilerle kötülerin mücadelesi. Bu mücadelede herkes yerini almalıdır. Eğer yerimizi almazsak orada iyilerle olup mücadele etmezsek, kötüler topluma hakim olur. Kötülerin topluma hakim olması ile ise sonumuz felaket olur. İnşallah bu mücadelede bizlerde yerimiz aldık. Tabi bu mücadele sadece AK Parti ile başlamadı. İyiler mücadelesi Hz. Adem’den bu yana devam ediyor. Ama bu dönemde bizler ülkemizin selameti için ne gerekiyorsa yapıyoruz” dedi. 

HİZMET NOKTASINDAKİ İDDİAMIZ TARTIŞILAMAZ
AK Parti hükümetinin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana gerçekleştirdikleri hizmetlerin önceki dönem hükümetlerini yaptıkları ile kıyaslanamayacağının altını çizen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, hizmet noktasında verilen mücadelenin şimdi ülkenin selameti için verilmeye devam ettiğini belirtti. Özhaseki; “Biliyorsunuz 2002 yılında iş başına geldik. Öncesi zaten hepinizin malumu. Geçmişe doğru bir kıyaslama yaptığınızda en güzel hizmetleri bizim hükümetimiz yaptı. Bu konuda iddialıyız ve bu konuda tartışmayız bile. Eğitimde,  ulaştırmada, sağlıkta, ekonomide, aklınıza ne geliyorsa geçmiş bütün hükümetlerle kıyaslayın hamd olsun biz başarılıyız. Ama bir şey daha var. O da bu vesayet rejiminin yıkılması. Senelerdir bu milletin ensesinde boza pişirdiler. Biz kimi seçmişsek o millete itimat etmediler, zulmettiler. Buradan seçip gönderiyorsunuz, vekillerimizde saf bir şekilde hizmet için geliyorlar Ankara’ya ama orada farklı bir yapı var. O farklı yapı bizim seçtiklerimize inanmıyor. Onların yapacakları işlere de takoz koyuyor. 60’da menderese yaptılar, ,dam ettiler. Daha sonrasında da bizim seçtiklerimize, bizim gibi olan insanlara zulmettiler. İşte AK Parti olarak biz onları toprağa gömdük. Son olarak da bu referandum süreci içerisinde bu 18 madde geçecek ve bu vesayet rejimi tamamıyla toprağa gömülmüş olacak. Bu süreçte hepimize görevler düşüyor” diye konuştu. 

16 NİSAN’DAN SONRA BAMBAŞKA BİR TÜRKİYE’YE GİDECEĞİZ
16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek referandumun gelişen Türkiye’nin ilerleyişi için büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, hayır cephesinde birleşen şer odaklarının Türkiye’nin ilerleyişine engel olabilmek için durmaksının çalıştıklarını ifade etti. Özhaseki; “Bu seçim seçimlerin anası. Bakın 18 maddeyi sıralayacak değilim ama, Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi ve kalkınması için istikrarlı hükümetlere ihtiyaç var. 3 aylık 6 aylık hükümetlerle bu işler yürümez. Büyük projeler yapılamaz. Bakı 60 ile 65 yılları arasında tam 6 tane hükümet var.  71 ile 80 arasında 11 tane hükümet var.  1991-2002 arasında 9 tane hükümet var. 3 aylık 8 aylık hükümetler ne iş yapabilir ki arkadaşlar. İşte bu işlerin tam anlamıyla son bulacağı bir ortam geldi.  Karar bizde, mühür bizde. Allah’ın izniyle 16 Nisan’dan sonra bambaşka bir Türkiye’ye gideceğiz. Önümüz açılacak. Bu sebeple şer cephesi karşıda birleşti. PKK’lılar karşıda. Kandil kendi telsiz konuşmalarında, eğer buradan evet çıkarsa biz bittik diyor. FETÖ’cülerin belki yurt içinde artık sesleri çıkmıyor ama yurt dışında hepsi çabalıyor. Şahsi düşmanlıklarını Türkiye düşmanlığına dönüştürdüler. DHKPC dediğimiz en büyük suikastları düzenleyen aşır sol örgüt şimdi dışarıda onların yanlarında. DAEŞ dediğimiz uydurulmuş, Müslümanların başının belası İslami gibi görünen en vahşi örgüt de onların yanında. Şimdi onları senelerce besleyenler de açıkça yüzlerini çıkardılar ve eskiden bildiğimiz saklı gizli yaptıkları adilikleri şimdi açıktan yapıyorlar. Birçok batı ülkesinde onlara miting serbest, Erdoğan’ı öldür gibi pankartlar serbest, her türlü gösteri serbest ama siz biz gittiğimizde her şey yasak. Senelerce bu örgütleri besleyenler şimdi onların yanında saf aldılar. Onlar karşıda dursunlar zaten. Allah onlar iki cihanda beraber etsin. Biz de beraber olalım. Bize Allah yeter. İnanıyoruz ki sonunda galip gelen yine biz olacağız” dedi. Bakan Özhaseki, daha sonra Durağan ilçesinde belediye tarafından düzenlenen programa katılmak üzere Sinop’tan ayrıldı.
Editör: Vitrin Haber