MHP Lideri Devlet Bahçeli 7 Haziran seçimleri öncesi ülke genelindeki ilk mitinglerini dün Sinop, Kastamonu ve Çankırı'da yaptı.  

Geçtiğimiz günlerde seçim beyannamesini açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, meydanlara indi. Mitinglerine Kuzey'den başlayan Bahçeli startını Sinop, Kastamonu ve Çankırı'dan verdi. Bahçeli Sinop Milletvekili adayları Mustafa Meftun Çağlar ve Rahmi Öztürk'e destek istedi. 

Büyük bir partili grup tarafından karşılanan Devlet Bahçeli, MHP bayraklarıyla süslenen Sinop caddelerinde seçim otobüsünden halkı selamlayarak, mitingin yapılacağı Uğur Mumcu Meydanı'na geldi. Bahçeli'nin meydana girişi sırasında coşkulu kalabalık Bahçeli'yi bozkurt selamları ve sloganlarla karşıladı. 

 

Bizimle yürü Sinop

Miting alanında Sinoplulara seslenen MHP Lideri Bahçeli hükumeti eleştirdi. MHP Lideri Bahçeli konuşmasının başında; "İnanıyorum ki Sinoplularda ve ülkemizin her yerindeki kardeşlerimiz de aynı inançla haykıracak ve teslimiyete karşı bizimle yürüyecektir. Tavize karşı, sömürüye karşı bizimle yürüyecektir. Soruyorum sizlere Sinop MHP ile yürümeye hazırmıdır?, Sinop MHP'ye destek vermeye varmıdır?, Bizimle yürü Sinop, bizimle yürü Türkiye" sözleriyle Sinoplulardan destek istedi.


İhanetin belini kıracağız

MHP olarak ihanetin belini kıracaklarını dile getiren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü; "İhanetin belini kıracak ve kökünü kazıyacağız. Ya da ihanet cephesinin Türk milletinin yaşama iradesini kırarak ülkeyi kanlı bir bölünme ve çatışma sürecine sokmasına seyirci kalacağız. Bunu görmemek için derin bir uykuya dalmış olmak, büyük bir gaflete sürüklenmek, ya da Erdoğan ve Davutoğlu gibi hıyanete boyun eğmek yetecektir. Bu zillete, bu rezalete, bu ihanete dur demenin, direnç ve tepki göstermenin çoktan vakti gelmiştir. 

Türkiye çaresizliğe mahkum değildir

İşsizliğe karşı, yoksulluğa karşı, teröre, küresel komploya, BOP'a, Türkiye düşmanlarına, cumhuriyet muhaliflerine karşı bizimle yürüyün. Türkiye çaresizliğe, seçeneksizliğe mahkum değildir. Çare Milliyetçi Harekettir. Çıkış Milliyetçi Harekettir. Biz milli kimlikten yanayız. Biz bin yıllık kardeşlikten yanayız. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin ilke ve esaslarından tarafız. AKP ile geçen dönemde en büyük gerilimi sizler yaşadınız. Türkiye üzerinde bu dönemde her tür tahrik denendi. Her türlü kışkırtma, her türlü hile ve senaryo uygulandı. Çok şükür ki sağduyulu milletimiz kavgaya, kargaşaya alet olmadı. Sabırla, metanetle, sükunetini korudu ve bu konuda da tüm Türkiye'ye örnek oldu. Sandık başına gittiğinizde, hür iradenizle, ter temiz vicdanınızla, tertemiz ahlakınızla baş başa kalacaksınız. Tehditlere aldanmadan, siyasi rüşvetleri elinin tersiyle iterek, istismarcılara kanmayarak, ahlaksızlığa, yoksulluğa, yolsuzluğa, rüşvete, yasaklara, anti demokratik politikalara yetti artık diyerek oyunuzu veriniz. 

Bölünmeye dur deyin

Sizlere sonuna kadar güveniyorum ve Milliyetçi Harekete vereceğimiz destekle sadece milletvekili seçmeyecek, aynı zamanda bölünmeye, ihanete ve alçaklığa dur diyeceksiniz. Çaresizliğe, teslimiyete ve çürümüşlüğe dur diyeceksiniz. Yokluğa istismara, yalana, talana, yağmaya hayır diyeceksiniz. 
Mutlaka işbirlikçi AKP zihniyetine dersini vereceksiniz. Sabrınızla oynayanlara, rengini şehitlerimizin kanlarından almış al bayrağımıza hakaret ederlere, fitneyle bin yıllık kardeşliğimizin bozulmasına hizmet edenlere unutulması zor bir ders vereceksiniz. Tıpkı 1919'da Samsun'a çıkar iradenin azmi gibi mücadelen kaçmayacağınızdan eminim. Tıpkı Sakarya Meydan Savaşında sergilenen cengaverliği tekrar göstereceğinizden kuşku duymuyorum. Sizler Erzurum Kongresindeki şuuru, Sivas kongresindeki kararlılığı sahipleniyorsunuz. Sinop Türkiye için sorumluluk alıyor. Sinop Cumhuriyetin kazanımlarını çar-çur etmek için kuyruğa giren nankörlere yüzünü dönüyor. 

AK Partili ve CHP'li kardeşim

Konuşmasında AK Partili ve CHP'li seçmene de seslenen Devlet Bahçeli; "AKP'ye oy veren kardeşim Türkiye kötüye gidiyor. Artık siyasi taassup ve tarafgirlikle hareket edecek vakit kalmamıştır. AKP aydığı oyları kötüye kullanmış, Türkiye'yi enkaza çevirmiştir. AKP'ye destek veren kardeşim, ülken için, vatanın için gel bu defa birlikte yürüyelim. Bunlarda hayır yok, bunlarda ümit yok, bunlarla hüzün yok. CHP'ye oy veren vatandaşlarım. Atatürk'ün kurduğu partinin halini görünüz. Alkışçıların duydukları acı manzaralardan ibret alınız. Bu defe gelin bizimle yürüyün. Kararsız duran henüz tercihini yapmamış kardeşim. Boşuna zaman kaybetme, MHP bil ki seninle ve senin yanında. Gel ne olursan ol yine gel. İster AKP'li ol. İster CHP'li ol, ister diğer partilere oy vermiş ol yine de MHP'ye yürü. Bizim kucağımız herkese açıktır, bizim gönlümüzde herkese yer vardır. Biz 78 milyon Türk vatandaşımıza aynı nazardan bakarız. Biz alayınızı sahiplenir, hepinizin hakkını savunuruz. Dün manda ve himayeyi reddedenlerin mirası MHP'dedir. 'Ne mutlu Türküm' diyenlerin son kalesi Milliyetçi Hareket Partisi'dir.

Biz biriz, biriz büyük bir aileyiz, kalbi Türk milleti için atan, kalbi vatan sevgisi ile çarpan, kalbi aziz şehitlerimiz için yanan ve birbirleriyle kucaklaşan Türkiye sevdalıları Milliyetçi Hareket Partisi'nin saflarındadır. 

Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletidir. Değerli Sinoplular Türk milleti asla yoksulluğa mecbur değildir. Vatandaşımız bu zillete mahkum değildir. Bu itibarla AKP politikalarını şiddetle reddediyorum. Yoksulluk tarihimiz, onursuzluk kısmetimiz olamaz.  

Ormanlarımız kurumaktadır, yeşil örtü solmaktadır, mazot gübre, tohumluk ateş pahasıdır. Köylünün, çiftçinin gözü yaşlıdır. Tezgahlar kapalı, şalterler iniktir. Vergilerle esnafın boynu büküktür. Küçük yatırımcı, üretici çaresizdir. Dürüst iş adamı sıkıntılıdır. Memur, işçi, esnaf, emekli yoksuldur. 30 milyon 500 bin insanımız yardıma muhtaçtır. Sinoplu işsiz ve umutsuzdur. Gençler bunalımda ve karamsardır. Çocuklar sahipsiz ve eğitimsizdir. Sokaklar suçlulara, evler hırsızlara emanet edilmiştir. Sıcak para sırtımızdan kazanılmaktadır. Rantiyeciler cebini doldurmaktadır. Terör azmıştır. Başbakanın ve Cumhurbaşkanının sözlerinden cesaret bulmuştur. Ama bu kara tablonun önünde duran Erdoğan ve Davutoğlu’na göre her şey yolundadır. Bu karanlık Türkiye manzarasının tek sorumlusu vardır. Erdoğan, Davutoğlu ve AKP Hükümetidir " diye konuştu. 

Öztürk ve Çağlar’ı 8 Haziran’da Ankara’ya bekliyorum

Konuşmasında Sinop’un  MHP’nin iktidar yolundaki en büyük destekçilerinden olacağına inandığını belirten Bahçeli, “Sinop 7 Haziran’da gideceği sandık başında vereceği oylarla Milliyetçi Hareket Partisini iktidara taşıyacaktır. 8 Haziran’da Rahmi Öztürk ve Mustafa Meftun Çağlar’ı Ankara’ya bekliyorum” dedi. 
Editör: Vitrin Haber