CHP İlçe Başkanı Naci Demiray belediye sınırları ve sorumluluğundaki yolun kendi haline bırakıldığını ifade ederken, yolda yaşanan kazaların önlenmesi için girişimlerde bulunan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Kazalar güvenlik önlemi almazsanız, kader değildir. İhmaldir! Bu yolun güvenli hale getirilmesinden kim sorumlu ise gereğini bir an önce yapmalıdır. Yolun vatandaşlarımız için güvenli bir hale getirilmesinin takipçisi olacağım” dedi.

Ayancık Yalı Mahallesi Gazhane Caddesi üzerinde Gelincik Burnu Mevkii ile Çamurca Mevkiinde üst üste meydana gelen ölümlü kazalar vatandaşları isyan ettirdi. Aynı bölgede meydana gelen kazalarda daha önce birçok kişi hayatını kaybetmişti. Yolun tehlikeli olmasından ötürü vatandaşlar bu kazaların önüne geçilmesi ve güvenlik tedbirlerinin alınması için yetkililere seslendi. 

CHP Ayancık İlçe Başkanı Naci Demiray yolun belediye sınırları içerisinde bulunduğunu, sorumluluğun da belediyeye ait olduğunu belirterek, “Yolda üst üste ölümlü kazalar meydana geldi. Genç kardeşlerimiz maalesef bu yolda kazalar sonucu ard arda can verdi. Yol kendi haline bırakılmış durumda. Işıklandırma ve trafik uyarı işaretleri yetersiz. Güvenli bir yol değil. Bu yolun bir an önce güvenli bir hale getirilmesi, yol kenarlarına bariyerler yapılması gerekiyor” dedi.
CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Bu yolda yaşanan kazalar Ayancıklıların kaderi olamaz. Hiçbir önlem almayacaksın, yolu güvenli bir hale getirmeyeceksin, sonra kaza ‘kader’ diyeceksin. Bu yolun güvenli hale getirilmesinden kim sorumlu ise gereğini bir an önce yapmalıdır. Yolun vatandaşlarımız için güvenli bir hale getirilmesinin takipçisi olacağım” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber