Yaklaşık 7 milyon insanı yakından ilgilendiren 2018 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop Milletvekili Barış Karadeniz net bin 404 lira olan asgari ücretin net 2 bin lira olması gerektiğini söyledi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun “İşçi ve işverenden fedakarlık bekliyoruz” açıklamasına tepki gösteren CHP’li Karadeniz, “15 yıllık AK Parti iktidarında işçisi, işvereni, memuru, çiftçisi, esnafı, öğrencisi, öğretmeni, kadını erkeği, yediden yetmişe herkes büyük fedakarlıklar yaptı. Ne için? AK Parti iktidarının saltanatını sürdürebilmesi için! Ama artık yeter! Düşün milletin yakasından” diye konuştu.

Bakan Sarıeroğlu’nun “Son 15 yılda asgari ücreti 7,5 kattan fazla artırdık. İşçimizi piyasa koşulları karşısında korumuş olduk” açıklamasının da gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Barış Karadeniz şöyle konuştu: “Asgari ücretlimiz, AK Parti iktidara geldiğinde 100 lira verdiği gıda harcamasına bugün 355 lira vermek zorunda. Onu da veremiyor. İhtiyaçlarını karşılayabilmek için yiyeceğinden kısıyor. İşçimizin piyasa koşulları karşısında korunduğu doğru değildir. Asgari ücret sefalet ücreti olmamalı. İnsanca yaşanır ücret olmalıdır.”

CHP’li Karadeniz, ekonominin iyi yönetilmediğini, iğneden ipliğe her şeye zam yapıldığını, döviz kurlarındaki sıçrama nedeniyle enflasyonun da artacağını belirterek, “Bunun için hesap kitap yapmaya gerek yok. Vicdanı olan asgari ücretlinin halinden anlar. Vergi cennetlerine kaçırılan vergilerle asgari ücretlinin alın terinin karşılığı misliyle verilir” diyerek sözlerini tamamladı.

 
Editör: Vitrin Haber