CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı sonucu yerleştirme ve nakil sonuçlarını sordu.

Altay, Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde, TEOG sınavının sonuçları itibariyle kaosa neden olduğunu savundu. 
Okulların açılmasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen nakillerin tamamlanarak, boş kontenjanların doldurulamadığını kaydeden Altay, "Veliler boş kontenjanı olan okullara başvuru yapmak için endişe ile bekleyişlerini sürdürmektedirler" ifadesini kullandı.

Altay, ilk yerleştirmelere giren öğrenci sayısının okul türlerine göre kaç olduğunun, kaç öğrencinin hangi okullara nakil olduğunun, okul türleri arasında nakile neden izin verilmediğinin, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde nakil şartında daha önce yer alan taban puan uygulamasından neden vazgeçildiğinin, boş kontenjan sayısının, sınav istatistiklerinin neden açıklanmadığının, bir kontenjana birden fazla başvuru yapıldığında hangi kriterin uygulanacağı ve TEOG sisteminin bakanlıkça değerlendirilip değerlendirilmediği ve sonuçlarının kamuoyuna açıklanıp açıklanmayacağı sorularının yanıtlanmasını istedi. 

Editör: Vitrin Haber