CHP Grup Başkan Vekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, "CHP'nin genel başkanının istifasının istenmesinin usulü bellidir. Bu kurultayla istenebilir. Bu arkadaşlarımız Cumhurbaşkanlığı seçiminde partinin gösterdiği adayı yerden yere vurduktan sonra bu seçimlerin sonuçlarıyla ilgili laf söyleme ehliyetlerini kaybetmişlerdir" dedi.     

Seçim bölgesi Sinop'ta partisi ile ilgili bir dizi çalışmaya katılmak üzere Sinop'a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ardından k parti içerisinde bazı milletvekillerinin Genel Başkan Kılıçdaroğlu karşıtı açıklamalarını ve istifa çağrılarını değerlendirdi.

Engin Altay; "CHP'nin genel başkanının istifasının istenmesinin usulü bellidir. Bu kurultayla istenebilir. Bu arkadaşlarımız Cumhurbaşkanlığı seçiminde partinin gösterdiği adayı yerden yere vurduktan sonra bu seçimlerin sonuçlarıyla ilgili laf söyleme ehliyetlerini kaybetmişlerdir. Muharrem İnce'yi bunun dışında tutarım. Muharrem İnce adayı benimsememesine rağmen parti tarafından kendisine verilen bütün görevleri yerine getirmiştir. O bakımdan Muharrem İnce'nin talebinin bir meşru yanı vardır. Ama diğer arkadaşların böyle bir talebe hakları dahi yoktur"

Bir basın mensubunun CHP'ye yeni bir genel başkan seçilme olasılığı var mı? sorusuna yanıt veren Altay, "Siyasette her şey mümkündür. Hiç bir şey imkansız değildir. Kurultayımızı 5-6 Eylül tarihleri arasında  toplayacağız. .Kurultaya delegeler yani partinin asli sahipleri gelecekler ve partinin orada yeni rotasını ve yeni kadrolarını belirleyecekler"

Bir değişiklik söz konusu mu? sorusuna ise "İhtimal vermiyorum" diyen Altay sözlerini şöyle tamamladı; "Genel başkanın değişikliğine ihtimal vermiyorum. Partinin yöneticilerini kişilerini değil de aslında CHP'liler CHP'nin ideolojik eksenini konuşmalı ve onu doğru bir rotaya oturtmalı" 

Serhat Özşahin

Editör: Vitrin Haber