Eski seçim bölgesi Sinop'ta konuşan CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, "1 Kasım’da Sinop'un ve Türkiye'nin vereceği karar iki seçeneklidir. 1 Kasım'da Türkiye diyecek ki 'ya demokrasi, birlik, dirlik, iç barış, huzur ya da iç savaş" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Engin Altay, eski seçim bölgesi Sinop ve ilçelerinde partisi tarafından düzenlenen mitinglere katıldı. Altay bu kapsamda Dikmen, Gerze, Boyabat, Ayancık ve Boyabat'ta seçmenle buluştu. 

CHP'li Altay Dikmen ilçesinde ki ilk programı ardından Gerze ilçesine geçti. Burada halka hitap eden Altay'a, CHP Sinop Milletvekili adayları Barış Karadeniz, Turgay Dinçel, İl Başkanı Kadir Yavuz , İlçe Başkanı İlknur Kara, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek ve Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı eşlik etti. Gerze'de halka hitap eden Altay, milletvekili adaylarına destek istedi. 
Engin Altay Gerze'de ki konuşmasında,  AK Parti'nin bu seçim de en az 6-7 puan daha oy kaybı yaşayacağını iddia etti. 

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay daha sonra Boyabat'a hareket etti. Altay, Boyabat ilçesindeki seçim bürosu önünde yaptığı konuşmada, CHP olarak hemşehricilik, etnik siyaset ve yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmadıklarını söyledi.

Bin yıllık kardeşliği sonsuza kadar sürdürmek için Kürt, Türk, Alevi ve Sünni ayrımı yapmadan, yaşam tarzı, başı açık kapalı bakmadan, "hep birlikte önce Türkiye" demek için yollarda olduklarını anlatan Altay, "Nasıl Sevr Anlaşması'nı yırtıp attıysak, Lozan Barış Anlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti kurulduysa, 78 milyon el ele Türkiye üzerinde tezgah kuran uluslararası güçlerin, onların maşası terör örgütlerinin oyunlarını bozmak için yollardayız, sandığa gidiyoruz" ifadesini kullandı. 

Ülkenin istikrarının işbirliğiyle, dayanışmayla, el ele vermekle sağlanacağını vurgulayan Altay, 7 Haziran seçimleri sonrasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koalisyon hükumetinin kurulması için olumlu yaklaştığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bunu istemediğini iddia etti.
HUZUR YA DA İÇ SAVAŞ!
Boyabat programı sonrasında Sinop'a hareket eden Altay ve beraberindeki partililer, Uğur Mumcu Meydanında Sinoplularla buluştu. Meydanda toplanan kalabalığa seslenen Engin Altay, Türkiye'de birinci sorunu, ekonomi ve paranın oluşturmadığını belirterek, Türkiye'nin sorununun huzuru, birliği ve dirliği olduğunu ifade etti.

Türkiye'de siyasetin üç şey için yapılması gerektiğini, bunların da huzur, refah ve mutluluk olduğunu kaydeden Engin Altay, "1 Kasım’da Sinop'un ve Türkiye'nin vereceği karar iki seçeneklidir. 1 Kasım'da Türkiye diyecek ki 'ya demokrasi, birlik, dirlik, iç barış, huzur ya da iç savaş. Türkiye’nin geldiği nokta budur. Türkiye bir iç savaşın eşiğindedir. Bu çerçevede bütün siyasi anlayışlarımızı bir tarafa koyduk. Hem 7 Haziran'dan sonra hem Ankara patlamasından sonra sizin yanlış üslup ve politikanız Türkiye'yi dünyadaki bütün terör örgütlerinin cirit sahasına çevirdiği bir yer oldu. Türkiye'de can ve mal emniyeti kaygısı birinci öncelik oldu" diye konuştu.     
CHP ESKİ CHP DEĞİL!
Beş yıldır Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğindeki CHP'nin büyük bir değişim ve yenileşme geçirdiğini anlatan Altay, "Herkesin içi rahat olsun. Hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Ama, orta yerde bir Kürt sorunu varsa onunda adını koyacağız. Biz, 'Kürt sorunu yok, terör sorunu vardır' diyoruz. Başka bir parti gibi PKK terör örgütü için 'onlar gerilladır' demiyoruz. İkisini ayırıyoruz. Birisi eli kanlı terör örgütüdür" değerlendirmesinde bulundu. 

AK Parti'yi ayrıca Sinop'taki liste değişikliği üzerinden eleştiren Altay, "Peki,dört ayda ne oldu da bu çocuğun yerini değiştirdiniz?" diyerek Cengiz Tokmak'ın ikinci sıraya yerleştirilmesine atıfta bulundu. 

Editör: Vitrin Haber