Altay, partisinin Maltepe Gençlik Kollarınca düzenlenen, "Ne dikta ne darbe, tam demokratik Türkiye" panelinde, cumhuriyeti milletin, toplumun koruyacağını, dayatmalarla bir yere varılamayacağını anlattı.

Engin Altay, şunları kaydetti: "Demokrasiye geçişten sonra 6 defa müdahale oldu. 27 Mayıs'la 12 Eylül'ün, 12 Mart'la28 Şubat'ın hiçbir farkı yoktur. 'Var' diyenler CHP'li olmamalı bence. Yani biz 28 Şubat'ı makul, meşru gördük yerine göre. 27 Nisan da sivil rejime bir elektronik müdahaleydi. CHP'nin tüzüğüne, sosyal demokrasinin evrensel kurallarını, demokratik sol anlayışı nakşetmişsek, biz, 'darbenin şusu iyi busu kötü' diyemeyiz. Darbe darbedir. İşte, '27 Mayıs iyidir' dediğimiz için 66 senedir devleti ucundan tutamadık. Din istismarı etmediğimiz ama daha özgürlükçü, demokrat, sivilleşmeden yana da çok görülmediğimiz için 66 senedir iktidar olamadık. Demokrasiyi herkes için savunacağız. Demokrasi herkes için olmalı. Hak ve özgürlük temelli çağdaş, sivil bir anayasa olmalı."

Laikliği de topluma iyi anlatamadıklarını ifade eden Altay, "Yoksa laiklik inanç, ibadet özgürlüğüdür. Nasıl inanıyorsam öyle yaşayabilmeliyim. Bir türlü Cumhuriyeti demokratik bir hale getiremedik. Bundan herkes zarar etmiş. Kar edenler belli. Siyaseti rant için yapanlar sadece kar etmiş." ifadelerini kullandı.
Panele, CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel ile CHP Maltepe Gençlik Kolları Başkanı Ali Can Yiğit de konuşmacı olarak katıldı.
 
Editör: Vitrin Haber