AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 24 Ocak'ta yapılacak Sinop İl Kongresi için İl Genel Meclisi Üyesi Ali Çöpçü'yü işaret etmesi ardından, daha önce adaylığını deklare eden Kemal Albayrak, adaylık yarışını sürdüreceğini açıkladı. Albayrak:  "Biz genel merkeze rağmen aday değiliz. Teşkilatlarımızla birlikte tabandan, tavana siyaset yapmak istiyoruz. Aday olarak demokrasinin o şenliğini yaşamak istiyoruz." dedi. 

24 Ocak tarihinde yapılacak olan AK Parti Sinop İl Başkanlığı görevi için genel merkezin adayı Cuma günü belli oldu. İl başkanlığı görevi için ismi geçen Ali Çöpçü, Hamza İnce ve Faruk Şanoğlu AK Parti Genel Merkezi tarafından İstanbul Dolmabahçe Saray’ına çağrıldı. Yapılan görüşmeler sonucunda Başbakan Davutoğlu, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Grup Başkanvekili Ali Çöpçü ile kongreye gidilmesi kararını aldı. Çöpçü böylece genel merkezin Sinop İl Başkan adayı oldu.

Albayrak'ın ofisinde hareketli dakikalar
Bu arada gözler, geçtiğimiz günlerde il başkanlığına adaylığını açıklayan Sinop AK Parti'nin kurucularından ve eski il başkanlarından Kemal Albayrak'a çevrildi. Genel merkeze rağmen aday olup olmayacağı merak edilen Albayrak, adaylık yarışına devam edeceğini açıkladı. Kararın açıklanması ardından Albayrak'ın Yeni Mahalle Ulus Sokak'ta kongre çalışmalarını yürüttüğü ofisinde hareketlilik yaşandı. Ekibiyle ofisinde bir araya gelen Albayrak, kararı değerlendirerek 'yarışa devam' dedi. 

Kararım genel merkeze rağmen değil
Süreci Vitrinhaber'e değerlendiren Kemal Albayrak; "Demokrasinin gereği olan hakkımızı kullanmaya devam edeceğiz. Bundan sonra önümüzdeki kongre sürecine kadar, çalışmalarımız olağan hızla devam edecek. Gerek ilçelerimiz, gerekse merkezimizde halkımıza bütün halkımıza inerek teşkilatlarımızla birlikte kucaklaşmaya devam edeceğiz. Genel merkezimizin adayı olarak Ali Çöpçü kardeşimiz açıklanmış oyabilir ama, bizde aday olarak demokrasinin o şenliğini yaşamak istiyoruz. Başka aday yok. Ali Çöpçü kardeşimiz ve biz varız. Biz genel merkeze rağmen aday değiliz. Biz teşkilatlarımızla birlikte tabandan, tavana siyaset yapmak istiyoruz. Olan hızla çalışıyoruz. Durmak yok yola devam diyoruz. Ekibimizle el ele gönül gönüle büyük bir hızla bu ayın 24'ünde yani haftaya yapılacak kongreye hazırlanıyoruz"

Editör: Vitrin Haber