AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Aday Adayı Nazım Maviş, AK Parti teşkilatları ile buluşuyor. 17 Şubat 2015 Salı günü yoğun bir katılımla AK Parti İl Başkanlığına aday adaylık başvurusunu yapan Maviş, ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek partililerle sohbet ediyor.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Aday Adayı Nazım Maviş, Saraydüzü, Durağan, Gerze, Dikmen, Erfelek ve Boyabat teşkilatlarını ziyaret etti. Ziyaretlerde Nazım Maviş'i AK Parti ilçe başkanları ve teşkilat mensupları ağırladı. Maviş’in teşkilatları ziyaretinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren AK Parti ilçe başkanları 7 Haziran seçimlerinin Türkiye ve Sinop açısından büyük önem arz ettiğini, kim aday olursa olsun, seçimi AK Partinin kazanacağından şüphelerinin olmadığını kaydettiler. 

Gittiği teşkilatlarda 7 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yapan Nazım Maviş ise “Yeni Türkiye” ve “Yeni Anayasa”nın seçimlerde elde edilecek yüksek bir başarıyla mümkün olduğu anlattı. 2015 seçimlerinde Sinop’tan 2 milletvekili çıkaracaklarını vurgulayan Maviş, teşkilatların birlik ve beraberlik içinde “Sinop’ta 2 milletvekili’ hedefine kilitlenmeleri gerektiğini ifade etti. 

AK Parti Sessiz Devrim Yaptı!
Konuşmalarında, AK Partinin 13 yılık iktidarı süresince sessiz devrim yaptığını kaydeden Nazım Maviş; "Eski Türkiye’yi hatırlayalım. 90’lı yıllara gittiğimizde gördüğümüz tablo ürkütücü bir tablodur. O dönem, Türkiye’de faili meçhul cinayetler yaşandı, işkenceler yaşandı, yasaklar yaşandı. Türkiye’de o dönem ekonomik iflaslar yaşandı, gece zengin yatanlar sabaha fakir olarak uyandılar, huzurla yatanlar sabaha varlıklarını ve huzurlarını kaybederek kalktılar. Şimdi, o günlerden geldiğimiz bugünlere bakalım. Bugün bu ülkede kim neye inanıyorsa, inandığı gibi yaşayacağı özgürlük ortamına kavuştu. Kim nasıl düşünüyorsa düşündüğünü özgürce ifade edebileceği hürriyet ortamına kavuştu. Ekonomik iflasların yerini kişi başına 10 bin dolar milli gelir aldı. AK Parti’nin hedeflediği Türkiye, tüm bireylerinin mutlu ve müreffeh olduğu, kişi başına gelirin 25 bin dolarları aştığı ve dünyanın 10 büyük güçlü ekonomisinden biri haline gelmiş bir Türkiye’dir." şeklinde konuştu.
Son yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilçe teşkilatlarının ciddi oranda oy artışı sağladığını hatırlatan Maviş, teşkilat üyelerini gösterdikleri başarılı performanslarından dolayı tebrik etti.

2002'den buyana Milletin Değerlerini Temsil Ettik
AK Parti'nin kuruluş sürecinden bugüne milletle beraber olduğunu belirten Maviş, Ak Parti milletin temsilini üstlenmiş bir siyasi geleneği temsil etmektedir. Menderes’den bu yana, rahmetli Özal’dan bu yana milletin yanında olmuş, milletin değerlerini savunmuş, milletin değerlerini iktidara taşımanın mücadelesini vermiş bir partidir. Milletin AK Parti’ye olan teveccühü 2002’den bu yana aslında AK Parti’nin millettin değerlerini temsil ettiğinin göstergesidir" dedi.

Tayyip Erdoğan'ın 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, hiç kimsenin belediye başkanı olacağına ihtimal vermediğini hatırlatan Nazım Maviş, "Ancak o zaman Tayyip Erdoğan, varoşlardan, yoksullardan, ötelenmişlerden, bir şekilde horlanmışlardan güç alarak ve onların temsilciliğini, onların sözcülüğünü üstlenerek o günkü sloganıyla kimsesizlerin kimsesi olarak aslında bütün siyasal başarışını elde etmiştir. O açıdan bakıldığında, AK Parti bütünüyle milletin sözcülüğünü üstlenmiş ve gücünü hep milletten almıştır" ifadelerine yer verdi.

Siyaseti Hiç Bir Zaman Beklenti Gözeterek Yapmadım
Maviş konuşmasında yapılan bu sessiz devrime yönelik komploların kurulduğunu, balyoz darbe planlarının, 17 Aralık darbesinin ve gezi olaylarının bu hükümeti yıkmaya yönelik olduğunu ve buna en güzel cevabın yine millet tarafından verildiğini dile getirdi.

Siyaseti hiç bir zaman bir beklenti gözeterek yapmadığını söyleyen Maviş, "yıllar boyunca siyaseti bir hizmet aracı olarak bir mücadele yolu olarak sürdürdüm ve bundan sonrada sürdürmeye devam edeceğim, Adaylığa hangi arkadaşım seçilirse seçilsin omuz omuza 7 Haziran’a kadar kapı kapı köy köy gezmeye hazırım" dedi.

Yeni Türkiye inşası için en az 400 milletvekilinin parlamentoya sokulması gerektiğini kaydeden Maviş, "Sinop'tan da en az 2 milletvekili çıkarmak için var gücümüzle mücadele etmeliyiz. Alpaslanların, Sultan Fatihlerin ve Çanakkale'de şehit düşen ecdadımızın emanetini en iyi noktaya taşımak ve milletin verdiği vekaleti en iyi şekilde değerlendirmek için 7 Haziran’a kadar koşturmalıyız. Çünkü bizler halkın duasına, hakkın rızasına talip olan bir hareketin mensubuyuz" dedi.

Editör: Vitrin Haber