Şahsi sosyal paylaşım hesabı üzerin yaptığı açıklama ile AK Parti’den istifa ettiğini duyuran Durağan İl Genel Meclisi Üyesi AK Parti Durağan İlçe eski Başkanı Mesut Çınlar, parti içi yaşananların kendisini istifaya zorladığını belirtti. Çınlar; Ülkemizin zor bir süreçten geçtiği bu günlerde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz şüphesiz bir gerçektir. Bu nedenle 06.01.2017 tarihinde zorunluluk nedeniyle almış olduğum istifa kararı hakkında açıklama yapmayı düşünmüyordum. Ancak toplumda farklı yorumlanmaması için açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Özellikle belirtmek isterim ki, AK Parti üyeliğinden istifa kararım AK Parti ile sadece hukuki bağımı sonlandırmıştır. Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti Genel Merkez Yöneticilerine olan saygım, sevgim eksilmeyecek, gönül bağım hiçbir şekilde kopmayacaktır” dedi. 

İLÇE BAŞKANI ÜZERİME OYNADI
Uzun zamandır Durağan AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Usta ve teşkilatı tarafından üzeride çeşitli oyunlar oynandığını ileri süren Mesut Çınlar, bu oyunlara son vermek ve birlik beraberliği sağlayabilmek için çeşitli girişimlerde bulunduysa da bunların hiçbirinden netice alamadığını söyledi. Çınlar; “AK Parti Durağan İlçe Başkanı Ahmet Usta’nın iki yıldır şahsıma karşı sürdürdüğü karalama propagandasına son vermek, AK Parti ve ilçemizin yıpratılmaması için bir karar almak zorundaydım. Bu nedenle açıklama yapma gereği duydum. 2004-2009 yıllarında Durağan AK Parti Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Usta, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde tekrar belediye başkan aday adayı oldu. Ahmet Usta'nın 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde AK Parti aleyhinde çalışmaktan, hakkında dönemin ilçe başkanı Mustafa Özlü ve yönetim kurulu üyeleri tarafından alınan 26.03.2009 tarihli kararla ihracı istenmişti. Bu nedenle 24. dönem milletvekili Sayın Mehmet Ersoy, İl Başkanı Sayın Cengiz Tokmak ve ilçe teşkilatımızla yaptığımız istişare ile belediye başkan adaylığını uygun görmedik. Ancak buna rağmen seçimlerden sonra ilçemizin tepkisi de dikkate alınmayarak İl Başkanı Sayın Cengiz Tokmak’ın isteği ve ısrarı ile ilçe başkanı yapıldı” diye konuştu.

BAŞKAN ADAYI OLAMAYIŞINI BANA YÜKLEDİ
AK Parti Durağan İlçe Başkanı Ahmet Usta’nın ilçe başkanı olduğu günden itibaren, belediye başkanı adayı olarak gösterilmemesine sebep olan ismin Mesut Çınlar olduğu düşüncesiyle, şahsına yönelik art niyetli girişimlerde bulunduğunu iddia eden Çınlar, kendisinin hiçbir toplantı ya da organizasyona davet dahi edilmediğini belirtti. Çınlar; “Ahmet Usta, İlçe başkanı olduğu günden itibaren bana karşı, kendisini belediye başkan adayı benim yaptırmadığım iddiası ve kin duygusu ile hareket edip, seçmenlerimize verdiğimiz sözleri yerine getirmemi engelledi, parti çalışmaları, toplantıları ve programlarından haberdar etmeyerek dışladı. AK Parti sevdalısı Durağan ilçemizin karşı karşıya kaldığı sosyal olaylarda çareyi komşu ilçelere kaçmakta buldu. Cumhurbaşkanımızın “Lider taşın arkasına saklanırsa millet de dağın arkasına saklanır.” İfadesinde belirttiği gibi halkın içerisinde olmak yerine sorumluluktan kaçmayı tercih etti. Cumhurbaşkanımız; “Siyasetçi omurgalı olacak, doğru bildiğini seslendirecek, sözünün de arkasında da duracak.” Dediği gibi, ben de daima partim adına halkımıza verdiğim sözlerin yerine getirilmesine çalışıp, takipçisi oldum. Ancak ilçe başkanı, seçim vaatlerimizi tutmak için çalışmak yerine, engellemeyi tercih etti. Ahmet Usta, Durağan halkının yüzde 85’inin oyu ile milli irade tarafından seçilmiş, bir meclis üyesini tanımadığını ifade ederek, ilçe başkanı olduğu günden itibaren parti faaliyetleri ve toplantılarından şahsımı hiçbir şekilde bilgilendirmedi. Milletin partisini milletten ve partinin seçilmiş temsilcilerinden de kopartarak kişisel şirketi gibi idare etti” dedi. 

YALAN VE İFTİRALARLA HAKKIMDA DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATILDI
AK Parti Durağan İlçe Başkanı Ahmet Usta ve art niyetli teşkilat mensupları tarafından atılan iftira ve karalamalar neticesinde hakkında disiplin sürecinin başlatıldığını ifade eden Mesut Çınlar, bu şartlar altında bu kişilerle aynı çatı altında çalışmalarının mümkün olmadığını belirtti. Çınlar; “12 Eylül 2012 tarihinden itibaren fiilen gerek Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi gerekse Ak Parti ilçe başkanı olarak mensubu olmaktan, Ak Parti’ye ve Durağan ilçemize hizmet etmekten büyük bir onur duydum. Ancak, İlçe Başkanı Ahmet Usta, Parti içerisindeki bazı isimleri de şahsıma karşı iftira atmaya ve şiddet uygulamaya teşvik ve tahrik etmesi, azmettirmesi yüzünden de aramıza aşılması zor duvarlar örüldü. Son olarak da şahsıma karşı uygulanan şiddet nedeniyle bundan sonra da çalışma imkanımız tamamen yok edildi. Ahmet Usta ve geçmişte partimize ihanet etmiş, seçim kaybettirmiş kişilerden oluşan, etrafında toplanmış bir avuç yalan ve iftira imalatçısı tarafından şahsım üzerinde kurulan komplo, kumpas, iftira ve yalanlarla disiplin süreci başlatıldı. Başarısız beş yıllık belediye başkanlığı döneminde ilçe başkanı Mustafa Özlü’yü suçlayan ve üç yıla yakın bir zamandır ilçe başkanlığı yapan, bu sefer de beni suçlayıp iş bilmezliğinin faturasını başkalarına kesmek tam bir aymazlık olsa gerek. Belediye Başkanlığı ve İlçe Başkanlığı sürecinde Durağan ilçemizde çakılı bir çivisi, dikili bir ağacı bulunmayan Ahmet Usta ile AK Parti’ye ve ilçemize bir şey veremeyeceğimiz de şüphe götürmez bir gerçektir. Gelinen noktada, seçimlerde ilçemize söz verdiğimiz vaatleri Ahmet Usta ile yerine getirme imkanımızın kalmadığını üzülerek görmekteyim” diye konuştu.

BU İSTİFA BİR ZORUNLULUKTUR
Şahsına yönelik gerçekleştirilen bu girişimlerin hem kendisi hem de mensubu olduğu AK Parti için olumsuz sonuçlar doğuracağına inandığını ifade eden Mesut Çınlar kendisi ve partisi için en hayırlı olanın istifa etmek olduğunu belirtti. Çınlar; “Sonuç olarak, Durağan ilçe başkanı ile yönetim anlayışı farklılığı, ilçemizin sorunlarına karşı duyarsızlığı, şahsıma karşı kişisel kin ve intikam duygusu ile hareket etmesi nedeniyle anlaşamadığımız için, dava bilinci ile gönül verdiğim, daha fazla AK Parti ve şahsımın yıpratılmaması için zorunluluk nedeniyle AK Parti üyeliğinden 06.01.2017 tarihinde noter aracılığı ile istifa ettim.

Fiili ve manevi desteklerini benden esirgemeyen, şahsıma güvenen, oyları ile destekleyen bütün AK Partili seçmenlerimizden, muhtarlarımızdan AK Parti’nin kıymetli büyüklerinden, zorunluluk nedeniyle aldığım bu karardan dolayı özür diliyor, beni anlayışla karşılayacaklarını düşünüyor, layık gördükleri görevlerden ve desteklerinden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Sinop İl Genel Meclisinde, Sinop ilimizin, Durağan ilçemizin ihtiyaçlarını ve sorunlarını yakından takip ederek görevime, bağımsız olarak devam edeceğim.
Mensubu bulunmaktan şeref duyduğum AK Parti’den ayrılmak benim tercihim değil, şahsım üzerinde kurulan komplo ve kumpas neticesinde başlatılan disiplin süreci nedeniyle bir zorunluluktan kaynaklanmıştır. Bu vesile ile AK Parti’den her ne kadar hukuki bağım kopmuş olsa da özellikle kurucu genel başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, aynı zamanda partimizin değerli büyüklerine olan saygım, sevgim bitmeyecek ve gönül bağım da asla kopmayacaktır” dedi. 

 
Editör: Vitrin Haber