AK Parti Sinop Milletvekili Adayları Cengiz Tokmak ve Nazım Maviş, Sinop kent merkezinde partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Parti binasında ise bazı teşkilat üyeleri sevinçlerini oynayarak ortaya koydu. 

Ankara'dan hareket etmeleri ardından ilk olarak Saraydüzü, Durağan ve Boyabat teşkilatlarını ziyaret eden AK Parti adayları, adaylıklarının açıklanması ardından ilk kez geldikleri Sinop'ta büyük bir kalabalık partili grup tarafından karşılandı. AK Parti il binası önünde davul ve zurnayla karşılanan Cengiz Tokmak ve Nazım Maviş, teşkilat mensupları ile kucaklaştı. 

Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, ilçe başkanları, meclis üyeleri ile çok sayıda partilinin katıldığı programda konuşan İl Başkanı Ali Çöpcü birlik ve beraberlik mesajları verdi. Çöpcü; "7 Haziran tarihine kadar gidilmedik mahalle, girilmedik ev kalmayacağını belirten Ali Çöpçü,, "Durmadan, yılmadan 2-0 alacağız. İnşallah 7 Haziran akşamı 2 vekilimizi de Ankara'ya göndermenin heyecanını yaşamış olacağız" dedi. 

Kendi kimliğimiz değil parti kimliği
Yaptıkları konuşmalarda 2-0'a kilitlendiklerini belirten her iki aday, aday sıralamasının önemli olmadığını, Sinoplunun gereken desteği vereceğine inandıklarını dile getirdi. Kendi kimliklerinden çok parti kimliğinin ön planda olduğunu dile getiren Nazım Maviş; "Gerçekten Sinop bütün teşkilatlarıyla 2-0'a kilitlenmiş. Allah bu coşkunuzu, bu azminizi, bu kararlılığınızı Allah 7 Haziran'da iki milletvekiliyle taçlandırsın. 17 Şubat günü yine çok karı bir günde hemen hemen bu saatlerde yine bu salonda sizlerle buluşmuştuk. O zaman demiştim ki; bizim şahsımızdan önemli olan bu partinin kurumsal kimliği, bu partinin ilkeleri ve inandığımız değerlerdir demiştim. Şimdi gördüğümüz o ki; tüm teşkilatlarımız bu davaya hizmet etmeye kilitlenmişler. Allah hepinizden razı olsun. Yüreklerinizde lütfen Cengiz başkan ve bana yer açın. Ben inanıyorum ki yüreklerinizde açtığınız yer, 7 Haziran günü sandıkta da açılacak. Bundan hiç kuşkumuz yok. Biz çalışır ve inanırsak, biz ter dökersek Cenab-ı Hak bereketlendirecek. Ben Ankara'dan Cengiz başkanımla yola çıktığımda, hiç tereddüt etmeden yola çıktım. 'Bu iş acaba olur mu?' diye hiç düşünmeden yola çıktım. Bu iş olacak, Sinop'ta tarih yazılacak. Bu zafer ve başarı ancak sizlerle elde edilebilir. Gözlerinizin içi bizim umudumuzu daha da büyüttü" diye konuştu.

Aramıza kimse nifak sokamaz
Partili gençlerin tezahüratları ile konuşmasına başlayan Cengiz Tokmak ise "Tek başına Cengiz başkan hiç bir şeydir" diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi; "Biz ne kadar birlik ve beraberliğimizi arttırırsak o kadar güçlü oluruz. İnşallah ne Nazım vekilimize, ne teşkilat mensuplarımız ile bizim aramıza, ne de halkımızla bizim aramıza kimsenin nifak tohumu ekmesine izin vermeyeceğiz. Burada ne Cengiz'in adamı, Ne de Nazım'ın adamı var. Burada dava var. Bizim damamız ülkemiz. Bizim davamız mazlumun yanında olmak, bizim davamız geleceğimiz olan gençlere daha güzel bir ülke bırakabilmek. Milli ve manevi değerlere sahip çıkacak nesiller yetiştirmek bizim davamız. Biz onun için davadan bahsediyoruz. Biz onun için Sinop'ta 2-0 diyoruz. Ben bu süreçte tüm aday adaylarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten olgun bir şekilde, kırmadan dökmeden bir süreç geçirdik. İnşallah bu dönem 2-0 yapacağız. Sinop'a gelen hizmetleri daha da arttırmak için Sinop'tan tulum çıkartmalıyız. Yatağı yorganı sırtımıza alacağız, köy köy, ilçe ilçe gezeceğiz ve Sinop'u 2-0 yapacağız. 7 Haziran akşamı Sinop 1 olursa kahroluruz. Eğer öyle olursa başarı yok demektir" 

Programa AK Parti aday adayları Fahri Alkan ile Seyit Ali Çetin'de katıldı. Program sonunda bazı partililer AK Parti türküleri ile uzun süre oynayarak, sevinçlerini paylaştı.


Ali Yılmaz

Editör: Vitrin Haber