AK Parti 5. Olağan Sİnop Kongresi Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda büyük bir katılımla başladı. 

İçişleri Bakanı Efkan Ala başta olmak üzre, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek,  TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Sinop eski Milletvekilleri Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı ve Kadir Tıngıroğlu, AK Parti MKYK Üyesi Nazım Maviş, STK temsilcileri ve çok sayıda partilinin katıldığı kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kongrede gün itibariyle görevini teslim eden İl Başkanı Cengiz Tokmak, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek tarafından birer konuşma yapıldı. 

İl Başkanı Cengiz Tokmak'ın tüm teşilat üyelerinden helallik isterken, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy'da Tokmak'a bu zamana kadar yaptığı uyumlu çalışmasından dolayı teşekkür ve tebrik etti. Tokmak; "Görev sürecim içerisinde kırdığımız üzdüğüm arkadaşlarım varsa, haklarını helal etsinler" dedi. 

Tokmak ve Ersoy'un konuşmaları sırasında bazı teşkilat üyeleri duygusal anlar yaşadı. 

İki listenin yarışması beklenen kongrede, Kemal Albayrak'ın listesi divan tarafından usul hatası yapılıdığı gerekçesiyle tüzüge aykırı bulunarak iptal edildi. Yarışı Genel Merkez'in adayı Ali Çöpçü tek başına devam ettirdi.

Kongrenin detaylarını VİDEOLU izleyebilirsiniz...
Editör: Vitrin Haber