AK Parti Genel Merkezi tarafından 117. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı yapıldı.

Genel Merkez binasında düzenlenen toplantıya AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, Kadın Kolları Başkanı Nurdan Tekin Altınkök, İl Gençlik Kolları Başkanı Doğan Can Al ve İl Genel Meclis Başkanı şükrü Gündoğdu ile 81 ilin İl Başkanları katıldı.

Ana Kademe İl Başkanları ile kongre süreci hakkında istişare ve değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yaptı. Türkiye ve dünya gündemi ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında anamuhalefet partisine de yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin en büyük şanssızlıklarından bir tanesinin muhteris bir anamuhalefete sahip olması olduğunu ifade etti. Erdoğan; “Türkiye'nin en büyük şanssızlığı, çapsız, ruhsuz, plansız, projesiz ama bir o kadar da muhteris bir ana muhalefet partisine sahip olmasıdır. Anamuhalefet partisi, programı ve gayretiyle milletimizin gönlünü kazanarak iktidara gelmek yerine, AK Parti  ve şahsımızla birlikte Türkiye'nin de kaybetmesi pahasına yönetimi ele geçirme anlayışıyla hareket ediyor. Dil, normal bir muhalefet dili değil adeta bir terör örgütü dili. Tavırlar aynı. Benim milletim bunu yutar mı? Allah'ın izniyle yutmaz ve yutmayacak. Ülkemizi, attıkları her adım, söyledikleri her söz, uyguladıkları her politikayla Türkiye düşmanları ve terör örgütleri ile aynı safta oldukları intibası veren bu anlayışın insafına terk edemeyiz" dedi. 

"BU MİLLETE HİZMETTE LAUBALİLİK YAPANI KENARA KOYACAĞIZ"    
"Daha çok çalışarak, en iyi kadroları göreve getirerek, daha çok proje üreterek, icraat yaparak milletimizden aldığımız desteği daha da yukarılara çıkarmanın gayreti içinde olmalıyız." diyen Erdoğan şuları kaydetti:
"Bunu sadece partim için söylemiyorum. Teknokratıyla, bürokratıyla bu yürüyüşe ayağını uyduramayan kim varsa, başta bakan arkadaşlarım olmak üzere, bunların hepsini kenara koymamız lazım. Bakanlarımızın bu konudaki kararlılığı çok önemli. Bu yürüyüşe ayak uyduramıyor mu, kenara koyacağız. Engel mi oluyor, kenara koyacağız. Bu millete hizmette laubalilik mi yapıyor, kenara koyacağız. Bu millete hizmette kalkıp da afedersiniz her türlü yolsuzluğa bulaşan mı var, kenara koyacağız. Buralarda dikkatli olmaya mecburuz."

"AVRUPA BİRLİĞİ'NİN BİZİ İTHAM ETMESİ KATLANILABİLİR BİR DURUM DEĞİLDİR"
Türkiye'nin, resmi devlet politikası olan Avrupa Birliği üyeliği stratejik hedeflerinden vazgeçmediğini dile getiren Erdoğan, "Önce aday üyelik, ardından tam üyelik müzakerelerinin başladığı günden beri üzerimize düşen görevleri yerine getirdik, getiriyoruz. Biz görevimizi yaptık. Avrupa Birliği'nden kaynaklı gecikmeleri, bu reformların aynı zamanda kendi vatandaşlarımızın demokratik ve ekonomik standartlarını yükselteceği inancıyla mesele etmedik ve yolumuzda ilerledik. Ancak ülkemize verdiği sözleri yerine getirmeyen Avrupa Birliği'nin dönüp bir de bizi itham etmesi, açıkçası katlanılabilir bir durum değildir." dedi.

"TÜRKİYE'Yİ SEÇİM MEYDANLARINDA MEZE YAPMAYA ÇALIŞANLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"
Şu anda adım atması gereken tarafın Avrupa Birliği olduğu ifade eden Erdoğan, "Ya sözlerini tutup tam üyelik sürecinin önünü açacaklar ve düzensiz göçün önlenmesiyle ilgili yükümlülüklerini yerine getirecekler ya da çıkıp 'Biz Türkiye ile yola devam etmek istemiyoruz.' diyecekler. Başka bu işin çıkışı yok, kusura bakmasınlar. Türkiye'yi seçim meydanlarında meze yapmaya çalışanlara bekledikleri fırsatı vermeyeceğiz, bunu böyle bilsinler." şeklinde konuştu.

"TAHAMMÜL EDEMİYORSANIZ ÇIKIN MERTÇE SÖYLEYİN"
Erdoğan, Almanya'dan gelen 'Türkiye'nin AB üyeliğine karşı' oldukları yönündeki açıklamalara ilişkin şunları kaydetti:
"AB organlarından ve Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye karşı olan politikalarında sahici ve samimi olmalarını istiyoruz. Neymiş, Türkiye'nin AB üyeliğine karşıymışlar, engelleyeceklermiş filan falan seçimden sonra müracaatı yapıp. AB'den de sesler gelmeye başladı. Ne diyorlar? 'Belirleyici olan Almanya değil, bu bir birliktir, dolayısıyla karar beraber alınır.' Hayırlı olsun ya bir an önce alın şu kararı. Şayet Türkiye'nin AB ile olan mevcut ilişkisine bile tahammül edemiyorsanız çıkın bunu mertçe söyleyin ve gereğini yapın mertçe."
Editör: Vitrin Haber