AK Parti Sinop Milletvekili Adayları Nazım Maviş ve Cengiz Tokmak bayram hem bayram mesaisi yaptı, hem de seçim startı verdi. İki aday tüm ilçelerde ilçe teşkilatlarıyla bir araya gelerek partililerle bayramlaşırken, il genelinde seçim startını da vermiş oldular. 

İki aday adayının son durağı ise Gerze ilçe teşkilatı oldu. AK Parti Gerze İlçe Başkanlığında yapılan bayramlaşma törenine AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, AK Parti Sinop Milletvekili Adayları Nazım Maviş ve Cengiz Tokmak, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, Dikmen eski Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin aday adaylarından Fahri Alkan ile çok sayıda partili katıldı.

Bayramlaşma ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Başkanı İzzet Karaman, tüm teşkilat üyelerinin bayramlarını tebrik ederek, 7 Haziran’da nasıl AK Parti'yi iktidar yapmak için çalıştılarsa, bu seçimde de yine aynı kararlılık ve azimle çalışacaklarını ifade etti.

Çöpçü; Startı verdik, tekrar alanlardayız

İl Başkanı Ali Çöpcü'de konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Seçim satrıtını verdiklerini belirten Çöpçü sözlerine şöyle devam etti, "Seçim startını verdik, 7 Haziran seçimleri bizim arzuladığımız gibi sonuçlanmadı. Tekrar alanlardayız. 7 Haziran seçimlerinde Gerze ilçe teşkilatımız güzel bir performans ortaya koyarak en iyi neticeyi alan ilçe teşkilatımız Gerze oldu. Sol kesimden ciddi oy aldık. 1 Kasım seçimleri öncesi 42 Köyümüzde gece gündüz çalışacağız. 1 Kasım'da iktidar olacak ve 2 Milletvekilimizi Ankara'ya yollayacağız. Biz güçlü bir aileyiz"

Maviş: 2-0 için hiç bir engel yok

AK Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı Nazım Maviş'de konuşmasında Sinop'ta 2-0 için hiç bir engelin bulunmadığını, diğer partilerin içerisinde bulunduğu halin ortada olduğunu söyledi. 1 Kasım seçimleriyle ilgili düşüncelerini dile getirerek konuşmasına devam eden Maviş, “7 Haziran seçimleri sonrasındaki tablodan biz çıkaracağımız dersi çıkardık, fakat zayıflayan bir Ak Parti Türkiye'nin geleceği açısında felaket demektir. 1 Kasım seçimlerine tam gaz hazırlanırken, hedeflerimizi ve eksiklerimizi bir kez daha masaya yatırdık. Ne zaman Türkiye'yi tek parti yönetmiş ise Türkiye çağ açmıştır. 'Demokrat Parti, Anap ve Ak Parti dönemi'

Bazı rant çevreler ısrarla HDP’yi parlattılar, hatta 'CHP Genel Başkan Yardımcısı HDP’ ye oy verdiklerini açıkladı. Yine bir başka genel başkan yardımcısı HDP’ye 3 puanı verdik” dediğini ne biz nede  bu halk unutmadı.

Her ne kadar Ak Partiyi iktidardan düşürmek için birileri HDP’yi koçbaşı olarak kullanmış olsa da güven ve istikrarın tek yolu Ak partiyi tek başına iktidar yapmaktır. Sinop olarak 2 milletvekilini Ankara’ya yollamaktır. Ak Parti’nin oyu tüm Türkiye’de artıyor. Sinop bu sefer iktidara daha çok yakın. Biz ‘’Haydi Bismillah’’ dedik ve kolları sıvadık. İlk günkü tevazumuzla ‘’Haydi Bismillah’’ diyoruz. Gururlanmadan, kibirsiz yürüyüşümüzle yolumuza devam edeceğiz ve inşallah yarım bıraktığımız işi 1 Kasım da tamamlayacağız" dedi

Tokmak: Ayak oyunlarına gelmedik!

Muhalefetin her adımda yaptığı ayak oyunlarına AK Parti'nin gelmediğini belirten AK Parti Sinop Milletvekili Adayı Cengiz Tokmak, vatandaşın bu süreçte her şeyi çok iyi gördüğünü söyledi. Cengiz Tokmak; "Bizler 7 Haziran seçimlerinde % 41 ile ta iktidar olamadık isede birinci parti olduk. Şu üç aylık dönemde AK Parti iktidarının ne anlama geldiğini hepimiz ziyadesiyle ‘istikrarsızlık ve kaoslarla’ görmüş olduk.

Medya patronları, sermayedarlar ve dış güçler istikrarsızlık karşısında avuçlarını ovuşturdular. Bugün dış mihraklar ak partinin iktidar olmamasına seviniyorlarsa bizim iki kez düşünmemiz gerekiyor. Çünkü bu ülkeyi daha önceden halk değil şer güçler yönetiyordu. AK parti iktidara gelince yeter artık söz milletindir dedi.

Herkesin malumu eskiden her birkaç yılda hükümet değişirdi. O günden bu güne bazı sermaye grupları ve dış mihraklar ak partiyi iktidardan düşürmeye çalışıyorlar.  Malum güçler ülkemizde istikrarı ve huzuru bozmak için askere darbe teşebbüsünde, gezi olaylarında milleti sokağa dökme veya paralel yapı ile ak partiyi düşürmeyi denediler. HDP’yi cici çocuk yaptılar. HDP’yi ülkenin başına demokrasi havarisi yaptılar. Ama gelinen nokta kaos, istikrarsızlık,terördür.

Bu güne kadar ak parti gitsin diyen siyasetçilerin ülke ile ilgili tek bir projesinin olmadığını gördük. Biz %41 oy oranı ile hükümet kurmaya çalıştık, fakat ne CHP ne de MHP bu noktada net bir duruş sergilemediler. Bunların kafalarında tek bir düşünce vardı o da Ak Partiyi HDP ile koalisyon yapmaya zorlamaktı. CHP Grup Başkan vekili tamam %3 oy bizden oraya gitti derken diğer CHP’li bir parti temsilcisi ''evet biz ailecek HDP’ye oy verdik'' dedi. MHP bu dönemde hükümet ortağı olma konusunda elini taşın altına koymadı. Halkımız yeter ki Ak Parti iktidar olmasında kim olursa olsun diyenleri biliyor, HDP’ye destek verenleri görüyor. Kaos olmasına, istikrarsızlık olmasına neden olanları biliyor. Ak Partinin oyları ülke genelinde düşmüş olsa da Gerze’de bu düşüş yaşanmadı aksine Gerze AK Parti'ye sahip çıktı. İnşallah 1 Kasımda da yine aynı hassasiyeti Gerzeli vatandaşlardan göreceğiz, İnşallah biz birlikte başaracağız" diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber